Shimano Speedcast XT-B
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Design atragator
  • Slow Oscillation System
  • Sistem X-SHIP

CONTRA

  • Fara tambur de rezerva

Shimano Speedcast XT-B

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 03 februarie 2016 7 comentarii

ANALIZA PRELIMINARA

 

Cand Shimano a publicat catalogul pentru sezonul 2016, unul dintre produsele care au atras imediat atentia pescarilor de crap a fost Speedcast XT-B 14000 - o mulineta eleganta, de tip big pit, cu aspect de Ultegra, pozitionata la nivel de specificatii sub Ultegra XT-C, care este unul dintre cele mai bine vandute modele Shimano. Dupa toate aparentele, Speedcast XT-B parea sa fie o Ultegra ceva mai ieftina si mai simpla. Intrebarea era: cat de ieftina si cat de simpla?

Shimano_Speedcast_XTB_3

La 1 februarie 2016, Speedcast XT-B a aparut pe piata din Romania cu un pret de 620 de lei. CarpOnline a profitat de ocazie pentru a desface si a analiza mulineta din toate punctele de vedere, inclusiv in angrenaje. La mulinetele noi, angrenajele sunt de obicei o mare necunoscuta. Desi producatorii dau numeroase informatii despre materiale si despre constructie, nu e acelasi lucru cu a putea vedea angrenajele unei mulinete. Pentru "disectia" modelului Speedcast XT-B,  am apelat ca si in trecut la Mugurel Adascalitei, pescar de crap cu experienta, care se ocupa de multi ani cu revizia si intretinerea mulinetelor si care are o bogata experienta in ceea ce priveste mulinetele Shimano.

Shimano_Speedcast_XTB_4

Trebuie spus ca materialul de fata nu este o recenzie in adevaratul sens al cuvantului. Este o analiza preliminara. Recenzia implica folosirea produsului. Speedcast XT-B este un produs nou si nimeni n-a apucat inca sa-l foloseasca. Analiza facuta de CarpOnline incearca sa ofere pescarilor informatii in premiera si cat mai detaliate, pentru a-i ajuta sa decida daca Speedcast XT-B merita investitia.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

7 comentarii Adauga comentariu

ciprian

11 ianuarie 2018

f. bun articol ms.pt. specificati si concluzi sant f.bine venite tinetio tot asa.

Dragos

18 aprilie 2016

Salut, as vrea sa-mi spuneti la o cursa completa sus-jos a tamburului cate spire aseaza rotorul la Speedcast 14000 XTB ?
Multumesc

Darius

5 februarie 2016

Detin doua Ultegra 5500XTC si chiar daca am schimbat 4 bucsi de plastic pana acum, tot aceeasi mulineta mi-as achizitiona !

Henrich

4 februarie 2016

Se poate ca este o intrebare banala,dar tot sunt curios:-oare procedeul de anodizare a pinionului central chiar a-r fi asa de scump? De la o firma ca Shimano, nu a-r fi rusine sa foloseasca accel pinion anodizat si la mulinete mai ieftine(parere personala-si vanzarile a-r fi mai mari).De ce nu toate mulinetele de la shimano sunt cu posibilitate de customizare?

costel

4 februarie 2016

va rog sa-mi spuneti( eu sunt mai incepator in pescuit) daca aceasta mulineta este pentru casting sau pentru pescuitul la crap .

Cristi

4 februarie 2016

Un articol foarte bun! Felicitări !

Iulian

4 februarie 2016

Ultegra XSC are frâna impermeabilă,sau cel puțin asa spune producatorul.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish