Shimano SpeedMaster XTC
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Mulineta optima pentru casting, cu sistem Super Slow Oscillation 5
  • Specificatii superioare fata de modelul precent
  • Posibilitati de customizare - frana si angrenaj

CONTRA

  • Shimano nu produce tamburi de rezerva, dar se pot folosi tamburii de Ultegra XTD

Shimano SpeedMaster XTC

mihai-perianu.jpg Mihai Perianu

Mihai Perianu s-a facut cunoscut prin performantele inregistrate in concursurile de aruncari la mare distanta. Considerat unul dintre cei mai buni aruncatori din Romania, preda lectii de casting in mod organizat. Consultant pentru firme importante ca Shimano, Dynamite Baits si Carp Spirit.  

Data: 13 decembrie 2019 0 comentarii

SPEEDMASTER vs SPEEDCAST

 

Shimano SpeedMaster este o mulineta aparuta pe piata anul acesta, in aprilie - Shimano a prezentat-o inca din ianuarie, la targul de la Zwolle - si pe care am folosit-o incepand din mai. Se produce intr-o singura dimensiune, cu tambur de marimea 14000, si in doua versiuni care se deosebesc prin culoare. Modelul XTC are corp gri-albastru si tambur negru, iar modelul XSC are corp argintiu si tambur albastru. Sunt mai multi ani de cand Shimano produce o parte dintre mulinetele cu tambur long cast in doua culori (exceptie fac modelele cu baitrunner). Shimano considera ca, in general, pescarii de crap prefera modelul inchis la culoare, iar pescarii de surfcasting sunt mai atrasi de modelul deschis la culoare. In cazul meu, pot sa spun ca lucrul acesta s-a confirmat, am ales versiunea de culoare inchisa, SpeedMaster 14000 XTC.

Shimano_SpeedMaster_14000_XTC_11

Mulineta inlocuieste modelul Speedcast 14000 XTB/XSB, produs in perioada 2015-2018. Speedcast a fost o mulineta privita ca o alternativa mai accesibila la Ultegra XTD. Aceeasi platforma (corp si angrenaj), mici schimbari de design, mici diferente la nivel de specificatii si un pret redus. Diferenta de pret pleca de la faptul ca nu avea tambur de rezerva si avea un rulment mai putin. O perioada de timp, Speedcast s-a vandut la un pret destul de apropiat de Ultegra XTD, iar diferenta de pret mica facea ca majoritatea pescarilor sa prefere Ultegra XTD, care a fost intotdeauna un model de mare succes pentru Shimano. Mai tarziu, cand pretul pentru Speedcast a scazut, mulineta a devenit mai atragatoare pentru clienti.

Shimano_SpeedMaster_14000_XTC_10

SpeedMaster pare sa continue aceasta strategie. Design si specificatii apropiate de Ultegra XTD. O singura dimensiune, doua culori. Este o mulineta dotata cu o serie de imbunatatiri fata de Speedcast, iar imbunatatirile vizeaza mai ales performanta mulinetei in aruncare. Greutate ceva mai mica, dar nu cu o diferenta semnificativa (645g fata de 650g la Speedcast). Sistem de asezare a firului cu oscilatie lenta, Super Slow Oscillation 5 (Speedcast avea sistem de oscilatie cu doua viteze). Constructie Parallel Body, cu corpul mulinetei pozitionat paralel cu blancul lansetei. Un rulment in plus: 4+1 la SpeedMaster fata de 3+1 la Speedcast.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish