Shimano TX Ultra vs TX9A
Evaluare

PRO

  • TX Ultra este lanseta cu cea mai buna tehnologie Shimano in momentul de fata;
  • TX9A se incarca optim cu greutati mai mari decat TX Ultra;
  • Distantele maxime atinse de cele doua lansete sunt foarte apropiate;
  • Tehnologia Spiral X este eficienta in reducerea torsiunii varfului la greutati mari;
  • Ambele lansete sunt echipate cu mandrina Shimano CI4+ si inele Kigan Zirconia in configuratie 50-16.

Shimano TX Ultra vs TX9A

mihai-perianu.jpg Mihai Perianu

Mihai Perianu s-a facut cunoscut prin performantele inregistrate in concursurile de aruncari la mare distanta. Considerat unul dintre cei mai buni aruncatori din Romania, preda lectii de casting in mod organizat. Consultant pentru firme importante ca Shimano, Dynamite Baits si Carp Spirit.  

Data: 08 august 2020 0 comentarii

SCURT ISTORIC

 

Prima lanseta Ultra produsa de Shimano a aparut in 2010. Era modelul de top al producatorului japonez, cu preturi in jur de 5-600 de euro, si avea cateva elemente de noutate care, la acea data, erau rareori vazute pe lansete de serie: mandrina metalica triunghiulara ALPS si inele Fuji Titanium SiC. Seria Ultra includea noua lansete impartite in doua categorii - trei modele echipate cu inele cu doua picioare, prezentate ca avand Fish Playing Action, actiune de dril, deci probabil mai blande, si sase modele cu inele cu trei picioare, prezentate ca avand Long Range Action, actiune pentru distanta, deci mai rapide.

Shimano_TX9A_vs_TX_Ultra_11

In 2014, aparea al doilea model Ultra, numit Ultra-A. Ca si modelul precedent, era varful de gama Shimano in materie de lansete de crap. Blancul folosea un material pe seama caruia s-a vorbit mult in epoca - matricea de rasini Powerlux impregnata cu nanoparticule, produsa de firma americana 3M. Mandrina lansetei era fabricata din material CI4+, iar inelele erau Fuji SiC seria K in configuratie 40-12. Seria Ultra avea doar trei lansete. Doi ani mai tarziu, Shimano a produs un model nou pe segmentul premium, numit TX9. Avea actiune semirapida, mandrina CI4+ si inele Fuji SiC seria K in configuratie 40-12. Spre deosebire de Ultra si Ultra-A, care n-au fost disponibile pe piata din Romania decat la comanda, TX9 s-a comercializat pe scara larga in Romania inca de la aparitie.  

Shimano_TX9A_vs_TX_Ultra_10

In momentul de fata, linia deschisa de Ultra si TX9 continua cu doua modele relativ recente. In 2017, Shimano a produs TX Ultra, care e probabil cel mai popular model Ultra de pana acum datorita actiunii rapide si configuratiei de inele 50-16. Iar in 2018 a aparut TX9A, o lanseta mai adaptata pentru distanta in comparatie cu TX9, ajutata si de inelele 50-16. Conform informatiilor furnizate de producator, TX Ultra si TX9A sunt considerate cele mai perfomante modele din actuala gama Shimano, in sensul ca folosesc tehnologii de varf si sunt echipate cu componente de calitate. Sub aspect estetic, au fost proiectate cu elemente de design comune, de exemplu ambele lansete au mandrina Shimano din material CI4+. Mandrinele nu sunt insa identice. Dincolo de datele tehnice, publicul e interesat sa stie ce inseamna performanta unei lansete in practica: actiune, putere, distante de aruncare. Mihai Perianu cunoaste ambele modele in versiunea Intensity de 3,90m/3,5lb, le-a testat in antrenamente de casting si e in masura sa le compare.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish