Shimano TX1A
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Actiune semirapida, blanc usor de incarcat
  • Cea mai accesibila lanseta din seria Tribal TX
  • Atinge distante mai mari fata de vechiul model TX1
  • Greutatea reala este mai mica decat cea specificata

CONTRA

  • Recenzia de fata este o analiza preliminara, tinand cont ca lanseta este nou aparuta.

Shimano TX1A

mihai-perianu.jpg Mihai Perianu

Mihai Perianu s-a facut cunoscut prin performantele inregistrate in concursurile de aruncari la mare distanta. Considerat unul dintre cei mai buni aruncatori din Romania, preda lectii de casting in mod organizat. Consultant pentru firme importante ca Shimano, Dynamite Baits si Carp Spirit.  

Data: 26 ianuarie 2020 2 comentarii

MODELUL INTENSITY

 

Una dintre noutatile Shimano pentru sezonul 2020 este Tribal TX1A, o lanseta care inlocuieste modelul TX1. Majoritatea lansetelor Shimano au un ciclu de viata de trei-patru ani, dupa care sunt inlocuite cu alte modele. TX1 aparuse in 2016 si era singura lanseta Shimano din gama TX care nu avea o varianta Intensity, pentru distanta. Era o lanseta cu actiune medie, pastrata chiar si in cazul versiunii de 3,90m/3,5lb. Ca pret, era lanseta cea mai accesibila din gama Shimano pentru pescuitul la crap. TX1A este o versiune actualizata si cu diferente notabile fata de TX1. Se produce intr-o gama de modele mai bogata - exista 11 modele TX1A, fata de numai cinci modele TX1. Gama include lansete de 2,7m pentru stalking, de 3m pentru pescuitul din barca sau in locuri inguste si la distante mici, si lansete din trei segmente, pentru cei care prefera lansetele scurte la transport. Exista si cateva schimbari de design. Ce nu s-a schimbat este politica de preturi. TX1A ramane cea mai accesibila lanseta Shimano din seria Tribal TX. Poate cea mai importanta schimbare este aparitia unor modele pentru distanta, de 3,60m si 3,90m, marcate cu indicativul Intensity. 

Shimano_TX1A_1

In ultimele luni, am testat modelul TX1-A Intensity de 3,90m/3,5b, care este probabil atractia principala pentru piata din Romania, unde se cauta lansetele de distanta de 3,90m. Ca de fiecare data, testele au fost facute pe un teren masurat. N-am avut inca ocazia sa pescuiesc cu lanseta, dar am testat-o ca sa vad ce distante poate atinge si ce greutati suporta, la fel cum fac cu orice lanseta noua. In principal, ma intereseaza sa aflu care este rezistenta lansetei in aruncarile cele mai puternice, cum lucreaza cu diferite greutati ale plumbului si cum se compara cu celelalalte lansete Shimano din seria TX. Am facut testele de mai multe ori, ca sa ma asigur ca rezultatele se confirma si sa reduc influenta conditiilor meteo, iar la unele teste am depasit in mod intentionat parametrii de siguranta ai lansetei, ca sa vad ce se intampla.  

Shimano_TX1A_2

Punctul de plecare al testelor a fost modelul anterior, TX1 de 3,90m/3,5lb, o lanseta care a fost gandita pentru incepatori - si pentru pescarii cu buget redus - pentru ca se incarca usor si avea o actiune lenta in comparatie cu celelalte modele Shimano. Primul lucru pe care il fac cand am atat modelul nou, cat si cel vechi, este sa pun lansetele una langa alta. Ma uit la grosimea blancului, la asezarea inelelor pe blanc si la pozitia mandrinei. Diametrul blancului este acelasi la cele doua lansete - nu le-am masurat cu precizie, dar vizual nu se observa nicio schimbare. Ca aspect, blancurile arata la fel. TX1 avea un segment de plasa de carbon deasupra mandrinei, ca un mic abtibild. Era un element de decor, fara rol functional, si nu s-a pastrat si la TX1A.  

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Gabi

7 februarie 2020

Buna ,in Alba ,Sibiu ,Cluj se pot găsi ?

cozma

26 ianuarie 2020

La ce pret este laseta scurta? Multumesc.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish