Shimano TX1A vs TX2
Evaluare

PRO

  • TX1A Intensity poate produce distante mai mari decat TX2 Intensity, mai ales la greutati ridicate;
  • Distantele maxime atinse de cele doua lansete sunt relativ apropiate;
  • Ambele lansete sunt echipate cu aceleasi inele si aceeasi mandrina;
  • Lansetele au actiune semirapida si lucreaza asemanator in dril.

Shimano TX1A vs TX2

mihai-perianu.jpg Mihai Perianu

Mihai Perianu s-a facut cunoscut prin performantele inregistrate in concursurile de aruncari la mare distanta. Considerat unul dintre cei mai buni aruncatori din Romania, preda lectii de casting in mod organizat. Consultant pentru firme importante ca Shimano, Dynamite Baits si Carp Spirit.  

Data: 17 ianuarie 2021 0 comentarii

PREZENTARE GENERALA

 

Tribal TX1A si TX2 sunt, la ora actuala, cele mai accesibile lansete de crap produse de Shimano. La data publicarii acestui articol, TX1A Intensity de 3,90m/3,5lb costa 379 lei (78 de euro la cursul actual), iar TX2 Intensity de 3,90m/3,5lb costa 499 lei (103 de euro). Fiind pozitionate la un nivel de pret pe care l-am putea considera "mediu", lansetele sunt de interes pentru multi pescari. Specificatiile sunt apropiate la nivel de materiale si componente. Shimano are o clasificare proprie a materialelor cu care lucreaza - la TX1A se foloseste carbon XT40, iar la TX2, carbon XT60. Denumirile nu ne spun prea mult, dar stim ca sunt materialele utilizate de Shimano in mod obisnuit pentru lansetele de pe acest segment de pret. Ambele modele au actiune semirapida si sunt echipate cu inele Seaguide SiC in configuratie 50-16 si mandrina Shimano DPS 18. Atat TX1A, cat si TX2 in versiunea Intensity sunt printre cele mai solicitate lansete in cadrul lectiilor de casting pe care le organizez. Primesc constant intrebari pe tema lor. Ce distante se pot atinge cu ele? Ce greutati ale plumbului se recomanda? Ce ofera una in raport cu cealalta? Incerc sa raspund la aceste intrebari in materialul care urmeaza.

TX1A_vs_TX2_2

Pentru inceput, cateva cuvinte despre fiecare. TX2 Intensity de 3,90m/3,5lb este una dintre cele apreciate lansete de crap Shimano pe piata noastra. Ma refer aici la modelul Intensity de 3,90m/3,5lb pentru ca este cel mai bine vandut. In Romania, pescarii cauta cu precadere lansete de distanta, motiv pentru care, la majoritatea lansetelor, versiunea cea mai capabila sa atinga distante mari va fi probabil cea mai atragatoare pentru public. Shimano foloseste termenul de Intensity pentru a atrage atentia ca orice lanseta cu acest indicativ este un model de distanta. TX2 a aparut in 2017 si am constatat ca este aproape identic cu vechiul model Shimano Velocity, care era foarte popular. In testele masurate pe care le-am facut pe teren, distantele atinse cu TX2 au fost extrem de apropiate, daca nu chiar similare cu cele pe care le-am obtinut cu Velocity. Alti aruncatori care au testat lansetele in paralel au obtinut si ei rezultate egale. Ca o dovada in plus ca lansetele sunt "inrudite", la versiunea Intensity de 3,90m/3,5lb segmentele sunt interschimbabile. Poti sa pui un varf de TX2 pe un cotor de Velocity si nu numai ca se potriveste perfect, dar nici nu observi vreo diferenta. Prin urmare, se poate spune ca TX2 Intensity a avut un "start lansat" pe piata, beneficiind de reputatia buna pe care si-o construise Velocity.

TX1A_vs_TX2_7

TX1A este o lanseta pe care am prezentat-o in detaliu intr-o recenzie aparuta cu un an in urma. Recenzia poate fi citita aici: Shimano TX1A. N-o sa reiau acum informatia deja publicata, e suficient sa spun doar ca lanseta a inlocuit vechiul model TX1 care avea o versiune cu test de curbura de 3,5lb, dar nu era o versiune Intensity. Noul model TX1A este mai adaptat pentru lansari la distante mari, mandrina a fost montata cu 6cm mai sus pe blanc, ceea ce iti permite sa intinzi mai bine mana in aruncare. La modelele TX1A de 3,5lb, Shimano a adaugat indicativul Intensity pentru a semnala ca sunt concepute pentru distanta. Actiunea lansetei este mai rapida in comparatie cu vechiul model, iar distantele de aruncare - masurate pe teren - sunt mai mari.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish