Shimano TX5 vs TX7
Evaluare

PRO

  • TX7 Intensity poate atinge distante mai mari decat TX5 Intensity;
  • TX5 este o lanseta mai usor de incarcat la maxim in comparatie cu TX7;
  • TX5 este o lanseta de uz universal, TX7 este un model relativ specializat;
  • Ambele lansete sunt echipate cu inele 50-16 si au aceeasi mandrina;
  • Ambele lansete au actiune rapida si lucreaza asemanator in dril.

Shimano TX5 vs TX7

cristian-mihalcea.jpg Cristian Mihalcea

Cristian Mihalcea este considerat cel mai bun aruncator de distanta din Romania, in pescuitul la crap. Are in palmares zeci de concursuri de casting castigate si a inregistrat cele mai lungi aruncari masurate oficial. Este consultant pentru Shimano, Dynamite Baits si Carp Spirit Romania.

Data: 27 ianuarie 2021 0 comentarii

PERFORMANTE DE CASTING

 

Am inceput sa colaborez cu Shimano in 2016, in calitate de consultant, si ca atare am avut ocazia sa testez toate lansetele Shimano aparute in ultimii ani. Lansetele pe care le-am folosit cel mai mult sunt TX5 Intensity 3,90m/3,5lb, cu care am participat la cateva concursuri de casting si cu care am pescuit in sezonul 2017, si TX7 Intensity 3,90m/3,5lb, o lanseta pe care o folosesc din 2018 atat pentru concursuri de casting, cat si pentru pescuit. Ambele modele se bucura de un mare interes din partea pescarilor. Avand in vedere ca au preturi relativ apropiate, sunt destui pescari care isi pun problema ce sa aleaga intre ele. Modelul TX5 Intensity 3,90m costa in momentul de fata 799 lei (164 de euro la cursul de schimb actual), iar TX7 Intensity 3,90m costa 999 lei (205 euro). Daca privim din punct de vedere al pretului, aceste doua modele reprezinta clasa de mijloc a gamei de lansete Shimano Tribal. Sunt poate cele mai interesante si emblematice lansete Shimano pentru calitatea pe care o ofera la un pret mediu, accesibil unei categorii largi de clienti.

TX5_vs_TX7_11

TX5 a aparut cu un an inainte de TX7 si a propus un element decorativ nou, pe care Shimano nu l-a mai folosit de atunci la nicio alta lanseta: un grip fabricat de firma americana Winn Grips, dispus pe toata lungimea cotorului. Datorita gripului, lanseta are un design aparte, usor de recunoscut. Un aspect interesant la modelul TX5 Intensity de 3,90m/3,5lb este ca a fost si continua sa fie cea mai usoara lanseta de 3,90m din gama TX, are doar 410g. De obicei, greutatea lansetei este invers proportionala cu pretul: cu cat lanseta este mai usoara, cu atat este mai scumpa datorita materialelor folosite. TX5 Intensity este o exceptie, avand o greutate mai mica decat alte modele mult mai scumpe, chiar si decat varful de gama TX Ultra model 2017 (Nota redactiei: noua lanseta TX Ultra model 2021, care urmeaza sa apara in primavara acestui an, va fi mai usoara). Pescuind cu TX5, am constatat ca este o lanseta foarte reusita si extrem de fiabila. Arunca bine, nu te solicita si nu cere o tehnica de casting deosebita, se preteaza pentru orice stil de pescuit, inclusiv pentru pescuitul cu momitoare grele. Nu e de mirare ca este una dintre cele mai populare lansete Shimano.

TX5_vs_TX7_6

In 2017, am castigat mai multe concursuri de casting cu TX5, ceea ce demonstreaza potentialul lansetei, dar pentru a fi si mai competitiv in concursuri as fi vrut o lanseta ceva mai rapida. In 2018, a aparut TX7, un model capabil de distante mai mari, si am inceput sa concurez cu el. Pentru mine, diferenta dintre TX7 si TX5 este de 2-3 metri in plus, dar cand vorbim de aruncari la distante extreme orice mic avantaj conteaza. Cel mai bun rezultat pe care l-am obtinut in concursurile de casting cu TX7 Intensity a fost castigarea concursului Carp Fanatik Casting Cup, organizat la Cluj in martie 2019, unde am reusit o aruncare oficiala de 226,38m, cu fir de 0,25mm si plumb de 113g. Conform Shimano, aruncarea mea este recordul actual de distanta detinut de TX7 si, daca nu ma insel, de orice lanseta Shimano de crap, in orice concurs, pe plan mondial. Mihai Perianu s-a clasat pe locul al doilea in concursul de la Cluj, cu o medie de 222,21m, folosind tot TX7 Intensity de 3,90m/3,5lb.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish