Shimano TX7 3,60m/3,25lb
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Specificatii tehnice avantajoase
  • Echipare cu componente de calitate
  • Pret mai mic fata de modelul TX7 Intensity

CONTRA

  • Recenzia de fata este o analiza preliminara. Vom reveni cu o recenzie bazata pe folosirea lansetei pe termen lung.

Shimano TX7 3,60m/3,25lb

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 22 aprilie 2018 3 comentarii

Pagina2 din 2

DETALII TEHNICE

 

Am facut aceasta lunga paranteza despre lansetele de 3,60m ca sa explic ca, asa cum le folosesc altii, le putem folosi si noi. In toti anii de cand pescuiesc plantat cu lansete de 3,90m, nu mi s-a parut ca am neaparata nevoie de ele si ca nu m-as putea descurca si cu lansete mai scurte. La drilul din barca, lansetele de 3,90m sunt oarecum incomode. La fel ca multi alti pescari, am optat pentru lansete puternice de 3,90m in ideea ca imi vor fi utile daca pescuiesc lansat. Cand ai un singur set de lansete, il alegi sa fie polivalent. Daca te fixezi, insa, pe un stil de pescuit, iti poti alege lansetele doar pentru stilul respectiv si nu pentru altele. In pescuitul plantat, lansetele scurte, de 3,60m, sunt mai comode, iar cine face majoritatea drilurilor din barca (nu e cazul meu) poate opta pentru lansete si mai scurte. In ceea ce priveste testul de curbura, o lanseta cu un T/C de 3,25lb este suficient de puternica si poate fi folosita atat pentru plantat, cat si pentru pescuitul lansat, daca nu ai nevoie sa arunci cu greutati mari. Evident, nu e o lanseta de casting, dar nu pentru asta e conceputa.

Shimano_Tribal_TX7_4

Ideea de a lucra din nou cu lansete de 3,60m - fara a renunta la cele de 3,90m - mi s-a parut tentanta si eram curios cum arata versiunile de 3,60m ale unor modele ca TX5, TX7 sau TX9, pe care le cunosteam in varianta Intensity de 3,90m/3,5lb, care e disponibila in Romania. Unde as fi putut sa le vad? Solutia cea mai sigura mi s-a parut Carp Zwolle, cel mai mare targ de crap european, la care Shimano participa anual cu un stand de anvergura si unde sunt expuse toate modelele. In februarie 2018, m-am dus la Zwolle si m-am uitat cu atentie la fiecare lanseta de 3,60m care era prezentata, de la TX4 la TX9. What exactly are you looking for? m-a intrebat unul dintre membrii echipei Shimano care se ocupa de vanzari, vazand cum iau la rand toate lansetele din rastel. Probabil ca paream indecis. Good question. I'm not really sure. (In traducere: Ce anume cauti? Buna intrebare. Nici eu nu stiu sigur.) Dupa ce am studiat fiecare model, cel care mi-a placut cel mai mult a fost TX7 de 3,60m/3,25lb. La intoarcerea in tara, mi-am comandat un set.

Shimano_Tribal_TX7_1

Cu asta, ajungem in sfarsit la subiectul acestei recenzii: Shimano TX7 3,60m/3,25lb, primele impresii. Ca si modelul TX7 Intensity, cunoscut din prezentarile facute de Cristian Mihalcea, care a castigat mai multe concursuri de distanta cu el, e o lanseta cu actiune rapida. Conform specificatiilor tehnice publicate de Shimano, are 373g. N-am verificat greutatea, dar e in mod evident o lanseta foarte usoara, cu un blanc extrem de subtire. Are aceeasi configuratie de inele Kigan 50-16 ca si modelul TX7 Intensity si aceeasi mandrina Fuji DPS 18. Pe talon, blancul e invelit intr-o plasa de carbon 3k, de tip twill, cu tesatura diagonala. Matisajele au un mic element de decor de culoare rosie. Este lanseta cu cel mai clasic aspect din actuala serie Shimano Tribal. Alte modele au o mandrina neobisnuita sau un set inele speciale sau un grip atipic, cum e cazul gripului Winn de la TX5. La TX7, designul e elegant si traditional, fara note surprinzatoare. Am pus lanseta la munca in doua partide facute pe Sectorul B de la Varlaam, cu multi crapi mari, si am lucrat cu ea fara nicio problema. Faptul ca are "doar" 3,25lb nu te incomodeaza cu nimic. Tinand cont de actiunea lansetei, chiar dimpotriva. Fata de lansetele cu care am pescuit in ultimii ani, XS1 Intensity si TX9, e doar mai usoara si ceva mai placuta. Faptul ca lanseta iti place sau nu e un element subiectiv. Ca sa ramanem in domeniul constatarilor obiective, lanseta nu te limiteaza sub aspect tehnic. Pentru pescuitul plantat, mi se pare o alegere mai practica decat o lanseta de 3,90m. Blancul are o anumita rigiditate inerenta, datorita actiunii rapide, dar e departe de a fi o lanseta dura. Ca si alte lansete Shimano pe care le-am folosit, e mai permisiva in dril decat pare la prima vedere. Toate astea sunt impresii de inceput, ramane de vazut cum se va comporta lanseta in timp si pe lacuri cu scenarii de pescuit diferite. In principiu, insa, cred ca pescarii din Romania pot incepe treptat sa se uite si la alte lansete in afara celor de 3,90m pentru distante extreme. Cel putin in pescuitul plantat, nu sunt necesare. Aici, folosirea unor modele de 3,60m pare o solutie mai logica. Nu in ultimul rand, lansetele de 3,60m costa mai putin decat cele de 3,90m, ceea ce poate fi un argument in plus pentru ele.

 

Pagina2 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

capilnar dragos

1 ianuarie 2019

Si eu sunt adeptul betelor mai scurte si mai usoare , poate si din cauza ca nu pot incarca cum trebuie un "intensity" ....super articolul domnule Vlad ,

sorinD

23 noiembrie 2018

Salut Vlad,

Am parcurs cu atentie articolul tau pentru ca si eu sunt interesat de lansete mai scurte si mai usoare. Tin totusi sa-ti atrag atentia ca ultima fraza din articol, cea referitoare la pretul mai mic pe lansetele de 3,66m, nu se verifica in Romania . La o prima consultare, pe totalfishing.ro, vei gasi exact la leu, aceleasi preturi la TX5 si Tx7 pe ambele lungimi.

capris razvan

1 august 2018

Super articol, imi pare bine sa vad ca mai sunt si altii care au aceasta parere.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish