Shimano Ultegra XTD
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Design spectaculos
  • Specificatii superioare
  • Constructie imbunatatita
  • Pret competitiv

CONTRA

  • Bucsa de plastic la galet

Shimano Ultegra XTD

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 16 aprilie 2016 2 comentarii

POSIBILITATI DE CUSTOMIZARE

 

Vreau sa reamintesc si faptul ca aceasta piesa este prezenta la toate modelele de Ultegra produse dupa 2012, indiferent de model si marime, si ca aceste modele sunt vandute de atunci peste tot in lume, din Europa in Australia, nu doar in Romania. Daca producatorul ar fi primit sezizari asupra acestui aspect din toate pietele in care se vinde mulineta, in mod sigur ar fi facut o schimbare. Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar cred ca acest subiect va dainui in Romania la fel de mult ca si subiectul aparitiei mulinetelor Shimano cu "baie de ulei". De mai bine de zece ani ma chinui sa combat si sa clarific acest mit scos de un pescar de competitie din Romania, insa fara prea mult succes.

Ultegra_XTD_12

Vlad Pavlovici: In rezumat, care sunt punctele tari si punctele slabe? Mai exista vreo posibilitate de customizare si ce utilitate ar avea?

Mugurel Adascalitei: Din punctul meu de vedere, Ultegra XTD are o serie de facilitati in plus fata de Ultegra XTC. In aceasta gama de pret, nu cred ca putem vorbi de puncte slabe. Posibilitati de customizare exista intotdeauna, chiar si la mulinete care sunt capete de serie. Pe piata din Romania, ele sunt deocamdata destul de limitate, dar in Anglia au aparut firme specializate in customizare care pot schimba atat aspectul exterior, cat si cel interior. Corpul mulinetelor este refacut complet in alte nuante, se refac pinioanele, wormshaftul, tamburii, manivela, clipsul pentru fir etc. Apropo de clipsul pentru fir, clipsul de la Ultegra XTD este diferit si superior celui de la Ultegra XTC. In ceea ce priveste piata din Romania, aici de obicei se customizeaza doar frana de tambur si eventual se modifica numarul de rulmenti din mulineta. La Ultegra XTD, dupa cum am explicat, nu mai e nevoie nici de una, nici de alta, ceea ce e un plus pentru cumparatori.

Ultegra_XTD_7

Vlad Pavlovici: Ultegra XTD intra pe piata din Romania cu un pret recomandat de vanzare de 829 lei. La acest pret, tinand cont de noul design, de specificatii si de constructie, cum crezi ca va fi primita mulineta de public?

Mugurel Adascalitei: Aspectul exterior al unei mulinete conteaza intr-o foarte mare masura pentru pescarii de crap. Daca acest aspect este combinat cu facilitati in plus fata de modelele anterioare, cum este cazul la Ultegra XTD in comparatie cu XTC, impactul asupra pescarului de crap este unul pozitiv. Prin urmare sunt sanse ca acest model sa devina pe viitor preferatul  multor pescari de crap.

 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Robert Catalin Mihai

26 aprilie 2020

Buna ziua,

As dori sa achizitionez pinionul de pe ax, pentru o mulineta shimano ultegra xtd 5500. Aveti vreun sfat?

Bita

17 februarie 2017

Foarte bun review-ul, o super mulineta, care, din pacate, cum suntem obisnuiti, are un pret sesizabil mai mare aici decat in vestul Europei, pret care dupa parerea mea nu este justificat sub nici o forma....Si uite asa, foarte multi se indreapta catre cmagazinele de afara...Pacat...

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish