Trakker Armo
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Constructie robusta pe cadru rigid
  • Material impermeabil si respirabil Aquatexx
  • Model cu o reputatie pentru calitate
  • Se instaleaza si se strange usor
  • Spatiu interior confortabil

CONTRA

  • Are nevoie de winterskin in sezonul rece

Trakker Armo

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 07 mai 2013 4 comentarii

DE LA ARMADILLO LA ARMO

 

In Marea Britanie, ca si in restul Europei, inclusiv in Romania, Trakker este unul dintre cele mai importante nume in materie de corturi pentru pescarii de crap. La origine, firma nu avea insa nicio legatura cu productia de corturi. Se numea Rainbow Angling, fusese fondata in 1981 in Sheffield si se specializase in bagajerie si haine pentru pescarii de stationar, lucrand pentru firme de anvergura ca Shimano, Leeda, Shakespeare, Drennan sau Sensas. Spre sfarsitul anilor 90, cand multe companii europene s-au reorientat spre piata chineza, datorita costurilor de productie reduse, Rainbow Angling a constatat ca ramane fara clienti si s-a reinventat ca firma noua in 2001, sub numele de Trakker. Acum, nu mai putea sa produca echipamente pentru altii, trebuia sa le faca si sa le vanda sub nume propriu. Primele articole de pescuit cu emblema Trakker au fost o serie de genti simple si robuste, din material Cordura.

Trakker Armo 1

Apoi au venit corturile. Trakker a avut inspiratia sa cumpere licenta de productie si distributie a unei firme mici, dar extrem de populare, Aqua Outdoor, iar in 2003 a cumparat firma cu totul. Fondatorul Aqua, Chris Manifold, crease un model de cort revolutionar, cu un cadru rigid si cu o forma care a fost numita pram hood (ceea ce s-ar traduce prin "acoperis de carucior"). Cortul se numea Armadillo, dupa numele unui simpatic mamifer sudamerican. Constructia si calitatea modelului Armadillo faceau sa existe o cerere enorma pentru corturi de tip pram hood, cerere care continua si astazi, atat ca astazi se gasesc zeci de modele de la zeci de firme, in timp ce la inceputul anilor 2000 nu se gasea decat un singur model - cel de la Aqua. Cumparand Aqua si avand capacitati de productie superioare, Trakker s-a lansat ca un jucator de prim rang in domeniul corturilor, cu o cifra de afaceri de peste un milion de lire sterline numai in primele luni. Ca detaliu, termenul de Armadillo a disparut la un moment dat din nomenclatorul Trakker, cand o firma concurenta l-a inregistrat pe numele ei, dar asta n-a schimbat lucrurile. Cortul a fost rebotezat Armo si continua sa se bucure de un mare succes.

Trakker Armo 2

Interesul pentru corturile Armo pleaca de la design. E un cort foarte usor de instalat, extrem de solid si cu un mod de a se apara de vant mai bun decat al altora. La data aparitiei, nu era primul cort pe cadru rigid, dar felul in care folosea acest principiu era inovator. Alt element de mare atractie pentru public este materialul respirabil si impermeabil al cortului, numit Aquatexx. Fata de materialul de nylon a celor mai multe corturi, care se contracta la frig si se dilata la cald, Aquatexx ramane intact. In functie de vreme, alte corturi se lasa sau se intind. Trakker Armo isi pastreaza tensiunea materialului in orice conditii.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

4 comentarii Adauga comentariu

Geo

30 august 2018

Salut, sunt un pescar de Dunăre..stau in fiecare sezon cu lunile pe malul apei,anul acesta vreau să stau până toamna târziu,o parte din septembrie,octombrie iar luna Noiembrie depinde de cortul pe care vreau să îl achizitionez..stim cu toții că toamna pe Dunăre sunt furtuni,vânturi si rafale in jur de 80 km/h,ceea ce ma interesează la un cort este rezistenta la vânt, ceea ce nu este menționată in descrierea corturilor de cat foarte rar,aici as nota cu un minus corturile Trakker.
Am foarte mulți prieteni care preferă rulota (cu dezavantajele ei,unu fiind faptul ca trebuie să conducă sute de km cu viteză redusă ) ptr că nu au incredere că in cort vor fi în siguranță în timpul furtunilor etc.
Eu cred că o să mi achizitionez cortul Trakker Armo mk3, 2pers si sper ca la sfarsit de sezon să pot demonstra ca se poate pescui până toamna tarziu cu un cort de calitate,asta ptr pescarii care preferă rulota sau dormitul in masină.

Vlad Pavlovici

10 mai 2013

Salut Vali, n-am folosit niciun Tempest pana acum, dar la Armo nu ai nevoie de winterskin in sezonul cald. Winterskinul te ajuta sa elimini condensul (care se face pe peretele exterior, cel din interior ramane uscat) si pentru a pastra caldura in interior mai bine, cand e frig. Daca e vorba doar de ploaie, atunci n-ai nevoie de winterskin niciodata.

vali pavaloaia

10 mai 2013

Salut Vlad , as avea o intrebare , am un Tempest pe care inca nu l-am folosit, are material aqatexx, am nevoie , pe perioada calda si de winter skin ? Sau va fi ok fara, ma refer in special la ploi de vara , care pot fi foarte puternice . Multumesc.

Matei

8 mai 2013

Foarte tare acest review, mai ales ca se spune adevarul. Multe felicitari

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma