Trakker Armo
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Constructie robusta pe cadru rigid
  • Material impermeabil si respirabil Aquatexx
  • Model cu o reputatie pentru calitate
  • Se instaleaza si se strange usor
  • Spatiu interior confortabil

CONTRA

  • Are nevoie de winterskin in sezonul rece

Trakker Armo

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 07 mai 2013 4 comentarii

SUPERLATIVE SI OBSERVATII

 

La capitolul superlative, Trakker Armo este cortul cel mai bine intins in care am avut ocazia sa stau. Cadrul este atat de rigid, incat ai impresia ca barele de tensionare nu aduc nimic in plus. Desfasurat pe rama cortului, materialul Aquatexx sta neverosimil de drept, fara o cuta. Nefiind foarte inalt, dar nici neplacut de scund, cortul face fata vantului fara sa se miste un centimetru. Poate e doar o impresie, dar parca si vantul se aude mai slab. Am trecut prin cateva furtuni intr-un Trakker Armo si s-a descurcat impecabil, nici vantul si nici ploaia nu l-au deranjat. Tot la superlativ e si dimensiunea cortului cand e strans. Ramele sunt facute din patru piese (la corturile voluminoase sunt facute din trei), prinse intre ele cu un elastic solid, iar la modelul cel mai nou, cu un lant metalic special. In privinta asta, Trakker Armo e un cort ideal pentru cei care nu au prea mult loc in masina.

Trakker Armo 4

Sistemul de fixare la sol are mai multe puncte de ancorare pe inaltime, dar numarul de picheti necesar e mic. Spatiul interior al cortului de doua persoane e confortabil. Poti sa pui doua paturi mari, iar langa pat, la perete, ai loc pentru genti. Ventilatia e si ea bine gandita, cu doua ferestre mari pe peretii din fata ai cortului, prin care ai si o vizibilitate buna, si alte doua ferestre ceva mai mici, dar nu foarte mici, pe spate. Am stat cu cortul in soare, in anotimpul cald, si daca aveam macar o mica adiere de vant cortul se aerisea prin ferestre. Desigur, daca nu batea vantul, atunci era foarte cald, dar niciun cort de tip pram hood nu poate sa rezolve problema asta. In lupta cu ploaia, materialul Aquatexx e celebru pentru nivelul de impermeabilitate, apa nu se lipeste de el. Alt avantaj al materialului este ca e respirabil, lucru proiectat sa elimine partial condensul. Partial.

Trakker Armo 5

Am lasat la sfarsit cateva observatii critice. Cortul e de tip single skin, cu perete dintr-o singura folie de material, ceea ce inseamna ca face macar un minim condens pe vreme rece. Niciun material nu poate elimina condensul in totalitate, chiar daca e respirabil. La un cort single skin, inevitabil vei avea condens. La Armo, e destul de putin. Solutia de vreme rece e sa cumperi un winter skin, o folie suplimentara, tot din material Aquatexx, pe care o pui peste cort. Alta observatie este ca Trakker Armo nu are veranda. Daca intri cu hainele ude, trebuie sa le tii in cort, langa tine. Din nou, problema se rezolva cu un winter skin, prin care castigi un mic spatiu de depozitare. In final, un repros marunt: cortul nu are niciun buzunar interior. Obisnuit de la alte corturi sa-mi pun diverse lucruri in buzunare, am descoperit ca la Armo nu aveam unde sa le pun. Fii serios, a zis un prieten cu care stateam in cort, ce-ti mai trebuie si buzunare? Avea dreptate. Daca faci abstractie de lipsa buzunarelor, ai un cort de o calitate incontestabila.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

4 comentarii Adauga comentariu

Geo

30 august 2018

Salut, sunt un pescar de Dunăre..stau in fiecare sezon cu lunile pe malul apei,anul acesta vreau să stau până toamna târziu,o parte din septembrie,octombrie iar luna Noiembrie depinde de cortul pe care vreau să îl achizitionez..stim cu toții că toamna pe Dunăre sunt furtuni,vânturi si rafale in jur de 80 km/h,ceea ce ma interesează la un cort este rezistenta la vânt, ceea ce nu este menționată in descrierea corturilor de cat foarte rar,aici as nota cu un minus corturile Trakker.
Am foarte mulți prieteni care preferă rulota (cu dezavantajele ei,unu fiind faptul ca trebuie să conducă sute de km cu viteză redusă ) ptr că nu au incredere că in cort vor fi în siguranță în timpul furtunilor etc.
Eu cred că o să mi achizitionez cortul Trakker Armo mk3, 2pers si sper ca la sfarsit de sezon să pot demonstra ca se poate pescui până toamna tarziu cu un cort de calitate,asta ptr pescarii care preferă rulota sau dormitul in masină.

Vlad Pavlovici

10 mai 2013

Salut Vali, n-am folosit niciun Tempest pana acum, dar la Armo nu ai nevoie de winterskin in sezonul cald. Winterskinul te ajuta sa elimini condensul (care se face pe peretele exterior, cel din interior ramane uscat) si pentru a pastra caldura in interior mai bine, cand e frig. Daca e vorba doar de ploaie, atunci n-ai nevoie de winterskin niciodata.

vali pavaloaia

10 mai 2013

Salut Vlad , as avea o intrebare , am un Tempest pe care inca nu l-am folosit, are material aqatexx, am nevoie , pe perioada calda si de winter skin ? Sau va fi ok fara, ma refer in special la ploi de vara , care pot fi foarte puternice . Multumesc.

Matei

8 mai 2013

Foarte tare acest review, mai ales ca se spune adevarul. Multe felicitari

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma