Carp Spirit V-Curve

Data: 26 noiembrie 2020 0 comentarii

Carp_Spirit_V-Curve_1

Carp Spirit a anuntat lansarea pe piata a unui nou model de carlig, numit V-Curve. Este un carlig cu o forma atipica, elementul cel mai deosebit fiind curbura in V, spre deosebire de majoritatea carligelor de crap care au curbura mai apropiata de forma literei U. Carp Spirit V-Curve nu este primul carlig care are curbura in V - un model consacrat de acest tip este VMC 7019 Mystic Match Specimen (cunoscut in trecut sub numele de Barbarian Carp Match), care se foloseste in pescuitul la feeder pentru exemplarele de crap de talie mare. De altfel, ambele firme - Carp Spirit si VMC - fac parte din concernul Rapala. V-Curve are insa elemente diferite de de modelul VMC - deschidere mai larga in partea de mijloc a carligului si ochetul mai aplecat spre interior.   

La V-Curve, conform informatiilor publicate de Carp Spirit, curbura in V urmareste sa reduca miscarea carligului in gura pestelui si concentreaza presiunea aplicata in lupta cu pestele pe mijlocul curburii. Deschiderea larga ajuta la intepare, iar tija scurta reduce miscarea carligului in timpul drilului si implicat numarul de pesti pierduti. La carligele cu deschidere larga si tija scurta, cum este V-Curve, riscul de a rani pestele in timpul drilului este mai mic. Varful curbat ofera avantaje la pescuitul pe teren accidentat, in special pe un substrat de pietris. In ansamblu, este un carlig complet diferit de toate celelalte carlige Carp Spirit si nu are nevoie de accesorii in montura. Se leaga simplu si este compatibil cu fire suple sau combi. Ca si la celelalte carlige Carp Spirit, tija este forjata.

Carp_Spirit_V-Curve_3

Carligele se produc in doua variante - V-Curve, modelul standard, si V-Curve XS, un model realizat dintr-o sarma mai groasa, cu 30% mai rezistent, proiectat pentru crapi foarte mari sau pentru pescuit in agatatura. Marimile disponibile sunt 4, 6, 8 si 10, in versiuni cu si fara spin. Ochetul este complet inchis. Carligele sunt fabricate din otel cu continut ridicat de carbon si au finisaj PTFE. Pe piata din Romania, modelele V-Curve vor incepe sa fie comercializate in cursul lunii decembrie la acelasi pret cu celelalte carlige Carp Spirit.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma