Complexul Paulesti

Data: 12 martie 2023 0 comentarii

Lacul_Paulesti_1

La marginea orasului Ploiesti, mergand spre nord-vest, se afla complexul de lacuri de la Paulesti. Sunt trei lacuri construite in cascada (apa curge gravitational dintr-un lac in altul) si amplasate pe marginea unui parau, din care se si alimenteaza. La origine, lacurile de la Paulesti au fost o ferma piscicola. Din toamna anului 2021, cele trei lacuri au un proprietar nou, care a inceput aici un proces amplu de reamenajare in vederea deschiderii lor pentru pescuitul la crap, stationar si feeder. Lacurile au fost secate, curatate (in unele locuri, stratul de mal care a trebuit dragat avea peste 1,5m) si adancite. Malurile si digurile dintre lacuri au fost consolidate. Drumurile de acces au fost latite si pietruite. Lucrarile s-au desfasurat pe parcursul anului 2022 si continua si in prezent. In urmatoarele saptamani, se vor construi cabane pentru administratie si pentru pescari (pe lacul Paulesti 3), vor fi realizate parcari si vor fi puse la punct ultimele detalii.

Ca dimensiuni, lacurile sunt relativ mici. Fiecare lac are cu putin peste 7 hectare. Sub apa, nu exista structuri si nici agatatatura. Fundul lacurilor a fost curatat si nivelat cu buldozerele. Exista doar diferente de nivel. Substratul coboara lent de la un mal la altul, iar adancimile ajung pana la cel mult 4m (pe lacurile Paulesti 1 si 2) sau 5m (pe lacul Paulesti 3). Populatia de peste e formata numai din crap. Nu exista alte specii pentru moment, dar este posibil sa apara in mod natural. Densitatea de crap este ridicata - Paulesti 1 si 2 au mai mult de cinci tone de crap de dimensiuni mici, cu greutati de pana la 5kg, iar Paulesti 3 are aproximativ cinci tone de dimensiuni mici (3-7kg) si trei tone de dimensiuni medii (8-18kg). Pestii de dimensiuni mici din lacul Paulesti 3 urmeaza sa fie mutati in lacurile 1 si 2. Publicul-tinta pentru Paulesti 1 si 2 este format din pescarii de feeder si stationar, fiind permis si pescuitul cu retinere. Lacul Paulesti 3 va avea ca public-tinta pescarii de crap si de feeder in sistem catch & release, iar densitatea de crap trebuie sa le permita crapilor sa creasca.

Lacul_Paulesti_2

Lacurile vor fi deschise in cursul lunii aprilie. Data deschiderii nu a fost inca stabilita. Pana la sfarsitul lunii martie, administratia lacului va publica regulamentul de pescuit pentru cele trei lacuri si va anunta taxele. Alte proiecte includ realizarea unor filme de pescuit care sa prezinte lacurile din perspectiva pescarilor de crap si de feeder. CarpOnline Romania se va ocupa de aspectele de comunicare (stiri, articole, filme si social media) pentru lacurile de la Paulesti.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma