Crap de 30kg la Horgesti

Data: 18 octombrie 2022 0 comentarii

Crap_de_30kg_la_Horgesti_1

Lacul de la Horgesti a inregistrat recent primul sau crap de peste 30kg prins la pescuit sportiv. Este vorba de un exemplar cunoscut al lacului, care fusese inventariat de mai multe ori in ultimii ani cu ocazia navodirilor facute la sfarsitul toamnei, dar nu fusese capturat niciodata de pescarii sportivi, cel putin nu la greutati mari. Autorul capturii este Mihai Simion, unul dintre administratorii lacului.

Crapul de 30kg a inceput sa fie principalul obiectiv pentru multi pescari care vin anual la Horgesti dupa ce a devenit cunoscut, insa faptul ca era prins la navodire, dar nu la pescuit parea greu de interpretat. Se cunosc cazuri de crapi care nu sunt interesati de niciun tip de nada si mananca doar hrana naturala din lac, ceea ce ii face aproape imposibil de prins. Teoretic, crapul de 30kg de la Horgesti putea fi un astfel de exemplar cu un comportament atipic. Explicatia cea mai plauzibila e probabil mai simpla. Pestele a fost prins intr-o zona in care, de obicei, nu pescuieste nimeni. Ca administrator al lacului, Mihai Simion are prea putin timp la dispozitie pentru pescuit, asa ca si-a instalat o singura lanseta in fata cladirii administratiei, iar montura a fost plasata la o distanta de aproximativ 70m de mal si 30m de digul din capatul lacului. E o portiune de lac bogata in hrana naturala (sub forma de melci) si, in general, complet ignorata de pescarii de crap.

Crap_de_30kg_la_Horgesti_2

Dupa o zi calma si fara capturi, vantul a inceput sa bata cu putere spre dig, lucru care la Horgesti produce conditii optime de hranire. In a doua zi a partidei, Mihai a prins un crap de 18,3kg, iar in dimineata urmatoare a reusit sa puna pe saltea exemplarul impresionant de 30,3kg, un nou record al lacului. E posibil ca pestele sa fie unul teritorial si sa prefere zona de langa dig fara presiune din partea pescarilor de crap, ceea ce ar explica de ce a evitat orice montura pana acum. Cine pescuieste insa in zona lui si e avantajat si de vreme poate sa-l prinda, dupa cum o arata experienta lui Mihai Simion. Horgesti intra astfel in clubul restrans al lacurilor din Romania cu crapi de peste 30kg prinsi la pescuit sportiv.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma