Horgesti 20+

Data: 18 mai 2019 1 comentariu

Horgesti_20_1

Intr-o partida desfasurata saptamana aceasta pe lacul Horgesti din apropiere de Bacau, Vlad Pavlovici si Mihai Perianu au reusit sa prinda mai multe exemplare mari, cu greutati intre 18kg si 20kg, plus doua trofee de 21,7kg si 22,5kg, care sunt cei mai mari crapi inregistrati la Horgesti in ultimii ani. Partida a fost filmata pentru emisiunea Catch & Release realizata de Vlad Pavlovici si s-a desfasurat pe o vreme predominant ploioasa, care a facut ca pestii sa se hraneasca foarte bine. Vlad Pavlovici si Mihai Perianu au ocupat doua standuri din capatul cu apa mica al lacului, o zona inconjurata de cortine de stuf si unde adancimea nu depaseste 1,5m. Horgesti are aici un aspect de lac salbatic, cu o micro-delta care tine peste in majoritatea timpului, atat primavara, cat si toamna, daca nivelul apei este suficient de ridicat.

Ca strategie, Vlad Pavlovici a pescuit plantat, pe paturi de nada formate pe mijlocul lacului, la distante de 150-200m de mal, iar Mihai Perianu a pescuit lansat, pe mici locuri nadite constant cu boilies. Ambii pescari au folosit ca nada doar boiliesuri tari The Source si Red Amo de la Dynamite Baits, fara seminte sau pelete. La carlig, monturi pentru boiliesuri critic echilibrate si monturi Blow-Back pentru boiliesuri intarite, simple sau in combinatie cu pop-up-uri Hit N Run Pastel Pink. 

Horgesti_20_2

Horgesti a produs in acest sezon mai multi crapi diferiti de 20kg si un numar mare de exemplare de "doua cifre" si poate fi considerat in momentul de fata cel mai important lac de crap din Moldova in ceea ce priveste capturile de peste 15kg. Administratia lacului este interesata sa dezvolte cat mai mult pescuitul Catch & Release bazat pe crapi mari si sa faca din Horgesti o destinatie de interes pentru pescarii de trofee din toata tara. Este posibil ca Horgesti sa aduca si alte surprize in acest sezon, avand in vedere ca exemplarul de 22,5kg prins de Mihai Perianu, care constituie un nou record al lacului, nu era un crap cunoscut de administratorul lacului. 

 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Sosu Maria

26 mai 2019

Pescari cu adevarat sportivi cu super abilitati Felicitari si la mai multe capturi Trofee

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma