Lacul Horgesti - colectia 30+

Data: 19 ianuarie 2023 0 comentarii

Lacul_Horgesti_-_colectia_30_1

Colectia de crapi de peste 30kg de la Horgesti s-a imbogatit luna aceasta cu alte doua exemplare. La jumatatea lunii ianuarie, administratia lacului a facut o navodire pentru a recolta peste de consum. Ca si la navodirile anterioare, au fost prinsi in plasa mai multi crapi mari, care au fost cantariti, fotografiati si eliberati. Doi dintre ei depaseau 30kg. Nu e prima oara cand se intampla acest lucru - s-au inregistrat trei crapi de peste 30kg si la navodirea din noiembrie 2022. Surpriza a fost ca pestii prinsi acum sunt diferiti de cei inregistrati in toamna trecuta. Lacul Horgesti are nu mai putin de sase crapi cu greutati de minim 30kg in momentul de fata, contabilizand si exemplarul prins in octombrie la pescuit sportiv de unul dintre administratorii lacului, plus cateva zeci de exemplare care depasesc 20kg. E un "portofoliu" de trofee impresionant pentru un lac comercial din Romania.

Greutatile exacte ale celor doi crapi au fost de 30,1kg si 30,3kg. Ambii sunt cunoscuti de la pescuitul sportiv, fiind capturati de mai multe ori in ultimii ani. E interesant de observat ca amandoi au inregistrat cresteri mari in greutate in ultimul an. Exemplarul de 30,1kg avea 23,2kg in mai 2022, cand a fost prins ultima oara, ceea ce inseamna ca a crescut cu sapte kilograme intr-un interval de opt luni. Pestele de 30,3kg avea 27kg in iunie 2022.

Lacul_Horgesti_-_colectia_30_2

Aparitia acestor crapi capitali la Horgesti s-a produs intr-un interval de timp relativ scurt, avand in vedere ca in 2018 lacul nu avea niciun crap de 20kg. Primii crapi de 20kg din istoria recenta a lacului au aparut in 2019. De la un an la altul, numarul lor s-a marit, iar unii au atins greutati pe care nimeni nu le-ar fi putut anticipa. Acest progres are probabil mai multe explicatii, de la factorul genetic la densitatea optima de peste in raport cu sursele de hrana naturala consistente din lac. Faptul ca lacul nu e suprapopulat le-a permis crapilor sa creasca repede si sa ia proportii. Reversul medaliei e ca pestii nu depind de nada primita de la pescari si pot fi mai greu de prins, dar asta face pescuitul cu atat mai atragator. Cei interesati sa pescuiasca la Horgesti in 2023 vor gasi informatiile necesare pe pagina de Facebook a lacului.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma