Lacuri in teste: Polcesti

Data: 05 octombrie 2018 0 comentarii

Lacuri_in_teste_-_Polcesti_1

Intr-o prima partida facuta pe lacul Polcesti, la inceputul lunii octombrie, Vlad Pavlovici a prins un trofeu de 24,5kg, alaturi de alte exemplare intre 15kg si 18kg. Polcesti este un lac situat in judetul Calarasi, pe acelasi curs de apa ca si celebrul lac Sarulesti, cu care se invecineaza. Suprafata totala a lacului depaseste 50 de hectare. Lacul a fost compartimentat in mai multe sectoare, despartite intre ele prin plase, iar pentru unul dintre aceste sectoare exista proiectul de a fi deschis ca lac de crap pescuit in sistem catch & release. Sectorul respectiv are o suprafata de aproximativ 15 hectare si are forma unui canal cu o lungime de 900m si latimi care variaza intre 120m si 180m. Cand apa este la nivelul maxim, adancimea lacului poate depasi 3,5m.

Polcesti a fost cu ani in urma una dintre vechile ferme piscicole care au alimentat cu crap lacul Sarulesti, la inceputurile dezvoltarii lui. Lacul a fost exploatat in trecut ca pista de pescuit la feeder sau pentru pescuitul la sturion. Acum, sectorul de 15 hectare urmeaza sa fie dezvoltat ca lac de crap - in special ca lac de trofee. Ca peisaj, lacul pare un Sarulesti miniatural, inconjurat de dealuri inalte, pe alocuri abrupte, si maluri intinse, dezgolite, fara copaci. Fiind la origine o ferma piscicola, lacul are un substrat uniform, cu structuri putine si, in general, fara agataturi. Fundul lacului este preponderent malos, cu exceptia zonelor de langa mal, care au substrat tare. Pescuitul se face de pe un singur mal, care e neted si foarte comod. 

Lacuri_in_teste_-_Polcesti_2

Densitatea de crap a lacului nu a fost inca stabilita precis, dar se cunosc mai multe exemplare de peste 20kg, intre care si cateva care depaseau (in momentul in care au fost prinse) 25kg. Lacul este pescuit in momentul de fata pentru teste, urmand ca numarul standurilor, regulamentul, facilitatile si preturile se fie stabilite in perioada care urmeaza. Accesul pe lac cu masina se poate face usor.  

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma