Nou record la Horgesti

Data: 01 iunie 2020 0 comentarii

Crapi_mari_la_Horgesti_2020_1

Lacul de la Horgesti a produs in acest sezon o serie impresionanta de crapi mari, care confirma tendinta din ultimii ani. Luna trecuta s-au inregistrat numeroase capturi de peste 20kg, intre care si un nou record al lacului, cu o greutate de 25,2kg. Au aparut, de asemenea, multi crapi diferiti intre 20kg si 24kg. Pentru prima oara de cand functioneaza ca lac pentru pescuit sportiv, Horgesti a ajuns sa produca exemplare de peste 20kg in mod constant.

Pentru cei care cunosc lacul si care au urmarit evolutia lui in ultimii trei, patru ani, acest lucru nu este o surpriza. Horgesti are o suprafata de aproximativ 50 de hectare si este un bazin dreptunghiular, cu substrat drept, neted, fara structuri, cu adancimi mici, conceput pentru piscicultura. Lacul este bogat in hrana naturala - raci, scoici, melci, chironomide - si poate sustine un ritm de crestere foarte bun pentru crap, cu conditia ca densitatea de peste sa fie relativ medie, nu ridicata. Schimbarea cea mai importanta facuta de administratia lacului a fost ca, pentru a favoriza dezvoltarea trofeelor, a redus populatia de peste mic care putea fi un concurent pentru hrana. Consecintele s-au vazut in timp. Exemplarele care aveau 16-17kg au ajuns in cativa ani la 20-25kg. Inevitabil, acest lucru a schimbat profilul lacului. Frecventa capturilor a scazut prin comparatie cu epoca in care lacul avea o densitate ridicata, lacul a devenit mai dificil, insa talia pestilor a crescut semnificativ.

Crapi_mari_la_Horgesti_2020_2

In paralel, administratia a imbunatatit si infrastructura, construind standuri noi care acopera acum toata suprafata lacului. Pe unele standuri s-au construit cabane din lemn care pot primi trei, patru pescari. Horgesti se adreseaza in momentul de fata pescarilor care vor capturi cat mai mari, eventual un nou record personal, si conditii de pescuit cat mai confortabile.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish