Noutati de la Polcesti

Data: 24 ianuarie 2019 1 comentariu

Noutati_de_la_Polcesti_2

Lacul Polcesti va fi deschis pentru pescuitul la crap in sistem catch & release incepand din luna martie 2019. Pentru comunicarea cu clientii, lacul si-a deschis de curand o pagina de Facebook pe care a publicat informatii despre conditiile de pescuit, regulamentul si taxele pentru sezonul 2019. Polcesti este un lac din judetul Calarasi aflat pe acelasi curs de apa cu lacul Sarulesti, cu care se invecineaza. Lacul are o suprafata de aproximativ 50ha, din care un segment de aproximativ 16ha va fi dedicat pescuitului la crap axat pe trofee. Politica anuntata de administratia lacului indica o impartire confortabila a zonelor de pescuit, cu doar sase standuri, care urmeaza sa fie facute la inceputul sezonului. Regulamentul da pescarilor posibilitatea de a planta cu barca sau cu navomodelul. Pentru cei interesati numai de pescuitul lansat, distantele de aruncare sunt accesibile - in zona cea mai ingusta, lacul are 120m latime. Adancimile maxime sunt intre 3m si 4m, in functie de nivel apei. Lacul are un substrat curat si relativ uniform, iar administratia si-a propus sa elimine eventualele agataturi, daca este posibil.

Densitatea de crap este estimata la 220-240 de exemplare intre 10kg si 25kg.​ Exista si o populatie de crapi sub 10kg, dar nu foarte numeroasa. In ansamblu, este o densitate medie, care face ca pescuitul sa nu fie simplu si le permite crapilor sa continue sa creasca.​ In testele facute anul trecut, s-au inregistrat mai multi crapi de peste 20kg si este posibil (daca nu chiar foarte probabil) sa existe crapi mari inca neprinsi. Pe parcursul sezonului, lacul urmeaza sa fie populat in continuare cu exemplare de cel putin 10kg, recoltate din bazinele adiacente pe care le detine administratia lacului.

Noutati_de_la_Polcesti_1

Un aspect neobisnuit la Polcesti este faptul ca lacul are si o populatie consistenta de sturion, exemplarele cele mai mari putand atinge 60kg. Sturionii raspund  bine la boiliesuri si pelete pe baza de faina de peste, dar se pot prinde accidental chiar si la porumb. Regulamentul lacului permite folosirea alunelor tigrate, care nu numai ca sunt o nada foarte eficienta la crap, dar limiteaza mult capturile de sturion, ca si de caras sau platica. Este posibil ca administratia sa mute sturionii din lac, daca vor fi prinsi de pescarii de crap. In concluzie, Polcesti se anunta ca un​ lac foarte promitator si atipic in anumite privinte​ ​- o posibila destinatie ​pentru pescarii pasionati de trofee.​ 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Necoara Valentin

24 ianuarie 2019

Mult noroc ..

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma