Okuma Obsidian 12000

Data: 04 octombrie 2022 1 comentariu

Okuma_Obsidian_1

Okuma Obsidian 12000 este o mulineta de crap care urmeaza sa apara pe piata in 2023. Mulineta are numeroase elemente comune - ca structura si dotari - cu o alta mulineta noua produsa de Okuma, Flite Surf. Angrenajele sunt similare. Ambele mulinete sunt modele premium si au specificatii superioare in raport cu mulinetele de crap Okuma fabricate anterior. Obsidian si Flite Surf se deosebesc intre ele prin culoare si prin capacitatea de fir a tamburilor. Obsidian are o culoare neagra, dupa cum o arata si numele, obsidianul fiind o roca vulcanica de culoare inchisa, utilizata din antichitate pentru unelte, arme sau bijuterii. In general, pescarii de crap prefera mulinetele de culoare neagra, cu un aspect simplu, minimalist, fara ornamentatii, iar Okuma Obsidian are un design care se aliniaza acestei tendinte.

Mulineta se livreaza cu doi tambur de metal identici, de mare capacitate. Indicativul 12000 din denumirea mulinetei se refera la capacitatea tamburului, cu mentiunea ca Okuma foloseste un mod propriu de a indica aceasta capacitate, diferit de sistemele altor firme. Pentru comparatie, tamburul de marimea 12000 de la Okuma este mai incapator (cu aproximativ 10%) decat un tambur de marimea 14000 de la alte firme. Conform specificatiilor, capacitatea tamburului este de 600m de fir de 0,35mm. Okuma Obsidian este una dintre cele mai incapatoare mulinete de crap de pe piata, iar capacitatea tamburilor este ideala pentru pescuitul plantat la distante mari cu fire groase. Mulineta poate primi aproape 400m de fir de 0,45mm. Tamburii sunt insotiti de doua seturi de reductii care le micsoreaza capacitatea si care sunt utile pentru cei care pescuiesc lansat. Exista un set de marimea 8000 si un set de marimea 1500 - ca si la tamburi, indicativele de capacitate de la reductii se refera la sistemul Okuma. Reductiile simplifica incarcarea tamburilor cu fir subtire.

Okuma_Obsidian_2

Avand in vedere specificatiile, Obsidian este o mulineta care poate fi considerata modelul de top produs de Okuma in momentul de fata. Greutate foarte mica (520g), obtinuta prin folosirea unui material compozit rigid si usor, numit C-40X, angrenaj cu zece rulmenti HPB (high performance bearings), asezare a firului cu un sistem de oscilatie lenta, frana rapida, saibe de frana din carbon, forta de franare de 18kg, manivela subtire si ergonomica, de aluminiu, cu infiletare directa in pinion, raport de recuperare de 4,3:1, distanta recuperata la o tura de manivela de 103cm. Ambii tamburi sunt prevazuti cu cate doua clipsuri. Mulineta va fi pusa in vanzare la inceputul sezonului 2023. Pretul va fi anuntat in momentul in care mulineta este disponibila.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Moteici Andrei Mihai

3 ianuarie 2023

Asteptam.....

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma