Rob Hughes la Varlaam

Data: 03 aprilie 2019 0 comentarii

Rob_Hughes_la_Varlaam_1

Recent, lacul Varlaam l-a avut ca invitat pe Rob Hughes. Rob este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap englezi si este detinator al unui CV impresionant: realizator de filme si emisiuni TV pentru posturi de anvergura (BT Sports, Sky Sports, BBC, ITV), autor de carti clasice si articole publicate in reviste din toata Europa, prezentator de evenimente, capitan al echipei nationale de pescuit la crap a Angliei, castigator al unor concursuri importante, consultant pentru firme celebre. Rob pescuieste pe lacurile din Romania inca din 1999 - a fost unul dintre pionierii pescuitului pe Sarulesti in perioada in care lacul detinea cei mai mari crapi din lume. De asemenea, a pescuit de mai multe ori pe Tancabesti, alt lac important pentru istoria pescuitului la crap in Romania, iar acum a avut o prima experienta pe Sectorul B de la Varlaam.

Partida lui Rob a durat mai putin de 48 de ore si a fost o demonstratie de pescuit. Avand o mare experienta in adaptarea imediata la un lac nou (impreuna cu Simon Crow, a tinut multi ani o rubrica lunara in Carpworld dedicata acestui subiect - partide scurte pe lacuri noi), Rob a prins peste inca din primele ore ale partidei, pe o vreme foarte calda, fara vant, deloc favorabila pescuitului. A doua zi, conditiile meteo s-au schimbat, temperatura a scazut semnificativ, vantul a inceput sa bata din ce in ce mai tare, iar Rob a inceput sa prinda intr-un ritm sustinut, avand trasaturi constante, din ora in ora. Captura partidei a fost un exemplar de 19,7kg, alaturi de care Rob a prins mai multe exemplare de 15-16kg. Ca nada, Rob a folosit seminte mici si boiliesuri Dynamite Baits The Source de 15mm, iar ca momeala, un snowman format dintr-un boilies The Source intarit si un pop-up Hit N Run de culoare roz.  

Rob_Hughes_la_Varlaam_2

Hit N Run este o noua gama de pop-up-uri si boiliesuri critic echilibrate (wafters) produse de Dynamite Baits in colaborare cu Rob Hughes, pe baza studiilor lui asupra felului in care culorile sunt percepute sub apa. Rob detine un brevet de scafandru si este autorul unor filme si articole extrem de interesante in care analizeaza aspecte ale pescuitului vazute din perspectiva subacvatica. Partida a fost filmata pentru programul TV sustinut de Rob in Marea Britanie si pentru o serie de materiale cu subiect tehnic care urmeaza sa fie realizate pentru Dynamite Baits. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma