Septembrie la Horgesti

Data: 22 septembrie 2018 1 comentariu

Septembrie_la_Horgesti_1

Intr-o partida desfasurata la Horgesti la jumatatea lunii septembrie, Vlad Pavlovici a prins un crap de 19,2kg, cea mai mare captura inregistrata in acest sezon pe lacul de langa Bacau. Partida a durat patru zile si s-a soldat cu mai multe capturi in intervalul 14-16kg si numeroase exemplare de 10-12kg. Nada folosita a constat in boiliesuri Dynamite Baits The Source de 15mm, atat proaspete, cat si in varianta shelf-life. Consumul total de nada pe parcursul partidei a fost de aproximativ 15kg. La carlig, boiliesuri intarite de 15mm (Hardened Hookbaits), puse intr-o montura Blow-Back. Ca strategie de nadire, s-au folosit mici paturi de nada, monturile fiind plasate la marginea lor sau dincolo de ele, la adancimi de 1,5-1,7m. Majoritatea trasaturilor au venit noaptea sau la primele ore ale diminetii.

Horgesti este un lac care a revenit in ultimii doi ani din ce in ce mai aproape de nivelul ridicat pe care il atinsese perioada 2011-2013, cand a devenit cunoscut in toata tara ca lac de crap mare, capturile de 15-19kg erau frecvente, iar ocazional se prindeau si exemplare de peste 20kg. Ca profil, Horgesti este un bazin tipic de ferma piscicola, cu o suprafata de 54 de hectare (cand apa are nivelul maxim), adancimi mici, relativ constante, si substrat malos. Desi la prima vedere pare un lac simplu, uniform, lipsit de structuri, pe care pestele poate fi adunat rapid prin strategii de nadire, Horgesti a oferit intotdeauna un pescuit interesant, iar crapii mari nu sunt usor de prins. 

Septembrie_la_Horgesti_2

Unul dintre obiectivele partidei a fost acela de a urmari evolutia exemplarelor mari, facand comparatie cu o partida desfasurata cu aproape un an in urma, pe acelasi stand si in conditii meteo asemanatoare. Media de greutate a capturilor a crescut cu aproximativ un kilogram, ceea ce indica un ritm de crestere relativ bun, tinand cont de specificul lacului. Daca administratia lacului va pastra aceeasi tendinta de a dezvolta exemplarele mari - sau o va accentua, reducand densitatea de peste mic, care poate fi un concurent pentru hrana - Horgesti va putea produce trofee de peste 20kg incepand chiar din sezonul urmator. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Ionel Liviu Alexandru

27 septembrie 2018

Din ce in ce mai reusite filmarile. Am insa o mare curiozitate, ce haine poarta Vlad in filmari, ma gandesc ca sunt Shimano Goretex sau ceva de genul. Poate imi puteti spune ce echipament este.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma