Shimano SpeedMaster XTC

Data: 04 februarie 2019 2 comentarii

Shimano_SpeedMaster_14000_XTC_1

Cu ocazia targului Carp Zwolle, cel mai mare targ de pescuit la crap din Europa, desfasurat la inceputul lunii februarie, Shimano a prezentat o noua mulineta de crap cu tambur long cast, care va fi pozitionata pe segmentul mediu de pret. Mulineta se numeste Speed​Master si va fi disponibila pe marimea 14000, in doua versiuni de culoare: XTC (corp gri-albastru, tambur negru), si XSC (corp argintiu, tambur albastru). Modelul Speed​Master 14000 XTC se adreseaza teoretic pietei de crap, in timp ce modelul 14000 XSC se adreseaza pietei de surfcasting. Singura diferenta intre cele doua versiuni este culoarea. Ca si alte modele de crap Shimano, mulineta are la baza plaforma modelului de succes Ultegra XTD, cu care seamana foarte bine ca aspect si cu care are o serie de elemente comune. 

Speed​Master 14000 XTC inlocuieste modelul Speedcast 14000 XTB, aparut pe piata in sezonul 2016. Sistemul de asezare a firului este cu oscilatie lenta (Super Slow 5), in timp ce Speedcast folosea sistemul Aerowrap cu doua viteze. Constructia mulinetei include principiul Parallel Body (axul mulinetei este pozitionat in parelel cu lanseta). Alte specificatii sunt similare cu vechiul model, cum ar fi angrenajul cu sistem X-SHIP, numarul de rulmenti sau raportul de recuperare. Conform specificatiilor, greutatea este de 645g. Mulineta se livreaza cu o reductie pentru fir, dar fara tambur de rezerva.

Shimano_SpeedMaster_14000_XTC_2

Noul model Shimano Speed​Master 14000 XTC/XSC va fi disponibil pe piata europeana incepand din aprilie. Pretul de catalog anuntat de Shimano este de 140 de euro. Pretul de vanzare in Romania urmeaza sa fie stabilit.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Victor P.

21 februarie 2019

Pacat ca nu vin cu ceva asemanator si pt. gama medium/low cost in genul Ultegra 5500.

Chelaru Catalin

15 februarie 2019

Ar fi fost ideal sa aiba si tambur de rezerva,dar si reductiile de 3500 si 10000la fel cum are si ultegra xtd 14000!

Magazin Pescuit MarelePescar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish