Shimano Tribal TX9A

Data: 15 septembrie 2018 1 comentariu

Shimano_Tribal_TX9A_1

Cea mai noua lanseta de crap anuntata de Shimano se numeste Tribal TX9A si inlocuieste modelul Tribal TX9, care a iesit din productie. In ciuda numelui, TX9A - de la Advanced - are putine elemente in comun cu vechiul TX9, care era o lanseta cu actiune semirapida (raportandu-ne la modelul Intensity de 3,90m), foarte apreciata pentru comportamentul in dril. Actiunea si aspectul noii lansete sunt diferite. TX9A Intensity este o lanseta cu actiune rapida, proiectata pentru distanta. Shimano prezinta lanseta ca fiind mai curand inrudita cu modelul TX Ultra, varful de gama al seriei Tribal in momentul de fata. Atat TX Ultra, cat si TX9A folosesc o tehnologie pe care Shimano o numeste Spiral X - trei staturi de fibre de carbon verticale sunt suprapuse in diverse unghiuri, formand o constructie in X. Tehnologia Spiral X mareste rezistenta la torsiune si ovalizare a blancului, facandu-l in acelasi timp mai usor. 

Ca si la alte lansete de crap de pe segmentul premium, Shimano a introdus un element original in echiparea lansetei. La TX9A, elementul original este o mandrina noua, produsa din material CI4+, un compozit pe care Shimano il foloseste pe scara larga la constructia mulinetelor. TX9A se produce in sapte versiuni, plecand de la un model de 3,00m, continuand cu cinci modele de 3,60m si terminand cu un model de 3,90m. Exista doua modele cu indicativul Intensity (unul de 3,60m si unul de 3,90m), care se adreseaza pescarilor interesati de distante extreme. Configuratia de inele variaza in functie de model. Modelele de 3,60m cu T/C de 3,00lb si 3,25lb sunt echipate cu inele Fuji SiC seria K in configuratie 40-12, in timp ce modelele Intensity sunt echipate cu inele Kigan in configuratie 50-16. La modelul Intensity de 3,90m, primele doua inele (50-40) au priza dubla, urmatoarele trei (30-25-20) au priza simpla, iar inelul de varf este de tip anti-tangle. De notat si faptul ca manerul lansetei este abreviat - pentru prima oara dupa multi ani, Shimano renunta la manerul complet imbracat in duplon sau tub termo. 

Shimano_Tribal_TX9A_3

Lansetele TX9A au fost puse in vanzare pe piata europeana, cu preturi de catalog intre 380 de euro si 420 de euro. Modelul Tribal TX9A Intensity de 3,90m va fi disponibil in Romania la sfarsitul lunii septembrie. Pretul de vanzare nu a fost inca stabilit.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

moldovan claudiu

4 octombrie 2018

buna mar interesa 4 lansete shimano tribal TX9A si daca se poate face ceva reducere.ms

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish