Shimano TX Ultra

Data: 15 februarie 2018 1 comentariu

Shimano_TX_Ultra_4

Incepand din 2011, varful de gama al lansetelor de crap fabricate de Shimano in seria Tribal se numeste Ultra. Recent, Shimano a produs a treia generatie a lansetelor Ultra, care continua tendinta in care s-au inscris versiunile precedente. Modelele Ultra au avut mereu cel mai performant blanc Shimano, la nivel de materiale, si cele mai rafinate componente. Ca pret, s-au situat la un nivel foarte ridicat, preturile de catalog pentru modelul de 3,90m/3,5lb din fiecare generatie fiind in jur de 5-600 de euro. Primul model Ultra, aparut in 2011, era echipat cu o mandrina metalica ALPS si inele Fuji Titanium SiC. A doua generatie de lansete Ultra avea indicativul Ultra A si propunea un blanc imbunatatit prin utilizarea nanotehnologiei. Carbonul HPC400, cel mai avansat material folosit de Shimano, era combinat cu noua matrice de rasini Powerlux produsa de concernul american 3M. In ceea ce priveste componentele, lanseta avea inele Fuji SiC seria K si o mandrina Shimano produsa din material CI4+.

Lansetele Ultra au ajuns la a treia generatie, odata cu aparitia la sfarsitul lui 2017 a modelului TX Ultra. Fata de versiunea precedenta, TX Ultra este o lanseta construita pe un blanc nou, care foloseste o tehnologie numita Spiral X (trei staturi de fibre de carbon verticale sunt suprapuse in diverse unghiuri, formand o constructie in X) si Hi-Power X (stratul exterior al lansetei este invelit cu o banda de carbon pozitionata in diagonala fata de axul blancului). Conform informatiilor publicate de Shimano, tehnologia este gandit sa imbunatateasca rezistenta la torsiune a blancului, fara sa adauge greutate, si sa o ofere control si precizie.

Shimano_TX_Ultra_2

Ca si modelele Ultra precedente, TX Ultra se produce in mai multe versiuni. Cele cu test de curbura de pana la 3lb sunt echipate cu inele Fuji SiC seria K. Versiunile de distanta, cu indicativul Intensity, care au test de curbura de 3,5lb, folosesc inele Kigan Zirconia in configuratie 50-16. Mandrina este produsa de Shimano din material CI4+. Manerul lansetei este invelit in cauciuc EVA, cu un mic segment decupat care descopera blancul imediat sub mandrina (split grip). Modelul TX Ultra Intensity de 3,90m/3,5lb este disponibil pe piata din Romania in reteaua magazinelor-partenere Normark la un pret de 2399 lei.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Stefan

7 mai 2018

La pret sunt la fel ca și hi-s 200.... sunt curios dacă merita banii...

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish