TX Intensity Spod & Marker

Data: 29 septembrie 2019 0 comentarii

Shimano_TX_Intensity_Spod__Marker_1

Shimano a prezentat recent o noua lanseta pentru marcaj si nadire, numita TX Intensity Spod & Marker. Este o lanseta pe care Shimano o considera varful de gama al lansetelor de marcaj si nadire pe care le produce. Ca pret, constructie si specificatii, lanseta este pozitionata pe segmentul de top. Este prima lanseta de marcaj si nadire care beneficiaza de o tehnologie pe care Shimano o numeste "blanc Spiral-X Core" si pe care o regasim si la modelele premium din seria Tribal TX pentru pescuit la crap: TX Ultra si TX9A. Spiral-X este o metoda de constructie gandita sa mareasca rezistenta la torsiune si ovalizare a blancului. Un blanc Spiral-X este realizat din trei straturi de panza de carbon cu proprietati diferite: un strat central cu fibre de carbon verticale, incadrat de doua straturi plasate diagonal fata de stratul central si in opozitie unul fata de celalalt. Arhitectura blancului Spiral-X asigura, conform informatiilor oferite de Shimano, rigiditate si rezistenta la torsiune sau ovalizare, fara a mari greutatea blancului.

Pe scurt, lanseta ar trebui sa fie cat mai usoara si mai rezistenta, iar specificatiile tehnice publicate pentru TX Intensity Spod & Marker indica intr-adevar o greutate redusa. Avand o lungime de 3,66m, lanseta cantareste 344g. Prin comparatie, o lanseta de nadire sau de marcaj Shimano de pe segmentul mediu de pret​, cum este noul model TX-A Spod,​​ poate cantari in jur de 500g. Diferenta de greutate este semnificativa, in conditiile in care orice scadere a greutatii unei lansete, in special ​a greutatii ​pe varf, reprezinta un potential castig pentru performanta. Echiparea lansetei are elemente comune cu TX Ultra si TX9A, cele doua lansete premium din seria TX. TX Intensity Spod & Marker foloseste o mandrina Shimano din material compozit CI4+ si un set de sase inele Kigan 3D Zirconia in configuratie 50-16. Toate inelele au priza dubla, iar inelul de varf este de tip anti-tangle. Pe blanc, deasupra mandrinei, exista doua marcaje plasate la 30cm si 50cm distanta de mandrina, pentru a usura operatiunile de sondare a apei. Manerul lansetei este partial imbracat in material EVA , cu un spatiu liber (model split-grip) inscriptionat cu numele producatorului.​ Testul de curbura ​al lansetei este nespecificat si, deocamdata, nu figureaza pe site-ul producatorului japonez.

Shimano_TX_Intensity_Spod__Marker_2

Modelul TX Intensity Spod & Marker​ este disponibil incepand din aceasta saptamana pe piata din Romania la pretul de ​1299 lei. Lanseta se livreaza intr-o husa semi-rigida compartimentata, similara cu husele folosite de Shimano la TX Ultra si TX9A. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish