Boiliesuri de mare atractie (1)

frank-warwick.jpg Frank Warwick

Frank Warwick este considerat unul dintre cei mai inovatori pescari de crap. Expert in pescuitul la distante extreme, inventator de monturi si echipamente, pionier al nadelor de mare atractie si al pescuitului cu momeli artificiale. A publicat sute de articole in cele mai importante reviste britanice si europene. Consultant pentru Century, Trakker, Entreprise Tackle. Proprietar al firmei de nada Frank Warwick Baits.

Data: 25 martie 2013 2 comentarii

PESCUIT CU BOILIESURI IZOLATE

 

A produce un boilies care sa fie foarte eficace pe cont propriu, neavand alaturi niciun fel de nada sau doar o cantitate minima, reprezinta un subiect specializat. A reusi in mod constant sa pacalesti pestele sa accepte un boilies izolat este un lucru mai complex decat pare la prima vedere. Cu acest tip de prezentare, momeala (care trebuie sa fie irezistibila) si montura (care trebuie sa fie neiertatoare) devin mult mai importante decat in cazul in care dai pe o zona nadita intr-un fel sau altul.

Boiliesuri de mare atractie 12

Nada incurajeaza crapul sa vina, sa caute si sa se hraneasca si, in acest scenariu, momeala poate ajunge si ea sa fie observata si inghitita. Pestele va fi preocupat de mancarea disponibila in jurul momelii. "Si, atunci, de ce sa nu dam de fiecare data pe un loc nadit?" ma veti intreba. Ei bine, iata cateva situatii in care ar putea fi necesar sa pescuiti cu boiliesuri izolate.

Boiliesuri de atractie 3

Primul exemplu care imi vine in minte este cel in care observati pestele la distante extreme si nu puteti nadi pana la el. Pot sa arunc un boilies izolat mai departe decat pot sa dau nada cu racheta sau cu bastonul. Bineinteles, mai sunt si momentele in care e preferabil sa faci doar una-doua aruncari cu boiliesul, decat sa sperii pestele printr-o nadire in toata regula. Toate astea se aplica oricarui pescuit la mare distanta. Sa recunoastem, aici vom avea intotdeauna si avantaje, si dezavantaje. De pilda, iti alegi un vad pe care ai peste si, in momentul in care incepi sa nadesti, pestele pleaca. Stiu ca se poate intampla foarte bine si invers, sunt pesti care raspund la nadire, sunt unii care se hranesc chiar in timp ce racheta aterizeaza deasupra lor si nada le cade in cap, insa eu prefer sa-mi incep partidele cu boiliesuri izolate si, eventual, cu mici doze de nada in pungi solubile sau pe fir solubil. In acest fel, incerc sa prind pestele pe care il am deja pe vad si care e dispus sa manance, fara sa risc sa-l sperii.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Vlad Pavlovici

12 decembrie 2013

Anouri cu vartej? Adica vartejuri flexibile? Se gasesc la majoritatea firmelor care produc accesorii pentru monturi - ACE, Fox, Korda, Gardner, Nash, ESP etc. Daca e vorba de anouri cu surub, cele metalice sunt produse de Rigmarole si de Taska, iar cele de plastic, de ACE.

moraru lucian focsani

11 decembrie 2013

multumesc,pentru aceste reportaje care mi-au limpezit unele aspecte care vizau tocmai ce au descris aceste reportaje.
P.S.D-le Pavlovici,unde as putea gasi anouri cu virtej metice.Va multumesc anticipat.
adresa mea morarulucian56@yahoo.com

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma