Boiliesuri rezistente

sticky-baits.jpg Sticky Baits

Sticky Baits este una dintre cele mai respectate firme de nada din Marea Britanie. Firma produce o gama diversificata de boiliesuri si produse complementare si pune la dispozitia pescarilor numeroase ingrediente de calitate pentru boiliesuri. Articolele consultantilor Sticky Baits publicate pe CarpOnline apar cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

Data: 06 decembrie 2016 0 comentarii

SUPREMATIA FISHMEAL-URILOR

 

Articol de Adam Smith. Adam Smith este un pescar englez profesionist. Colaboreaza cu articole in revistele de specialitate. Consultant pentru Sticky Baits si Korda. Proprietar al firmei Carpiér Clothing.

 

Articol publicat cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

 

Lacul pe care am pescuit in ultimii ani, Stoneacres, te solicita sa vii cu o stare de spirit si cu o abordare diferita fata de alte lacuri. Pe alte lacuri, umbli la monturi in fiecare zi, pui boiliesuri de carlig noi si repozitionezi lansetele. Pe Stoneacres, poti sa-ti lasi monturile in pozitie cate doua zile, fara sa te atingi de ele. Pentru asta, boiliesurile de carlig trebuie sa fie extrem de rezistente si sa faca fata la atacul altor specii de peste, cum ar fi linul, sau la atacul pasarilor. Daca boiliesurile de carlig nu sunt in stare sa reziste 48 de ore, crapii s-ar putea nu ajunga la ele.

Boiliesuri_rezistente_1

Boiliesul cu care pescuiesc, Sticky Baits Krill, in forma lui naturala, e un boilies moale - exact cum trebuie sa fie un boilies bun. Ca sa-l faci sa reziste mai multe zile in apa, trebuie sa-l invelesti intr-o plasa de protectie. Datorita plasei, boiliesurile de carlig rezista fara probleme pe firul de par. O alternativa foarte simpla ar fi sa folosesti la carlig o aluna tigrata sau o momeala de plastic, dar crapii din lac cresc mancand boiliesuri si stiu foarte bine cat de mult le plac.

Boiliesuri_rezistente_7

Cand nadesti cu un boilies pe baza de fainuri de peste plin de elemente nutritive si atractive, crapii se vor intoarce mereu pe zona nadita. Am vazut scenariul asta de multe ori, mai ales pe acest lac. Sunt in al patrulea sezon pe Stoneacres si boiliesurile pe baza de faina de peste, cum e Krill de la Sticky Baits, continua sa produca marea majoritate a capturilor. Am vazut pescari venind cu alte tipuri de boiliesuri si nadind masiv, insa deseori pestele nu se atinge de boiliesurile lor; boiliesurile raman in lac pana cand le mananca pasarile. Pe lacurile de trofee, cu crapi mari, boiliesurile rulate pe mixuri simple, ieftine, nu fac fata. Stoneacres e un exemplu clar in sensul asta.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma