Fotografie cu crap (2) - Lansete in peisaj

pete-castle.jpg Pete Castle

Pete Castle este un pescar englez de succes, autor de articole pe teme diverse, pentru reviste din toata Europa. Expert in film si fotografie. A produs o serie de filme foarte apreciate de public, cum sunt "Summer Haze" sau "Autumn Moon", pentru Free Spirit. Consultant pentru firmele Korda si Free Spirit. Conduce scoala de fotografie ClickCarp, dedicata in mod special fotografiei de pescuit.

Data: 16 martie 2013 0 comentarii

INCADRAREA

 

Dupa aparitia articolului anterior, care a marcat debutul acestei serii despre fotografie, am facut prima mea iesire pe balta cu un pescar care nu voia altceva decat sa invete cum sa-si foloseasca mai bine aparatul de fotografiat. Iesirea a decurs foarte bine si am putut constata amandoi cum imaginile i se imbunatateau de la o ora la alta, pe masura ce intelegea lucrurile pe care i le explicam. Ba chiar s-ar putea spune ca prindea totul cu asemenea viteza, incat m-a facut sa reflectez cat de simplu poate fi un aparat de fotografiat, odata ce te familiarizezi cu cateva dintre principiile de baza ale fotografiei si cu diversele lui setari. Ca si in lectia predata pe balta, trecem acum de la fotografierea trofeelor, pe care am discutat-o in articolul anterior, la imaginile de atmosfera cu lansete si peisaje.

Pete Castle_Peisaj 1

Sectiunea care urmeaza, dedicata incadrarii, nu trebuie confundata cu sectiunea care va urma ceva mai tarziu, despre "incadrarea naturala". Prin notiunea de "incadrare", inteleg modul in care iti poti imbunatati compozitia peisajelor, invatand sa le privesti prin obiectivul aparatului si sa elimini erorile evidente care le strica. Incadrarea naturala este cu totul altceva, se refera la tehnica de a integra in fotografie elemente care fac parte din decor, cum sunt copacii sau trestiile, pentru a-i da o rama naturala.

Pete Castle_Peisaj 11

Daca vreti, cand vorbim despre incadrare, ne referim la aspectele practice ale compozitiei - si va dau cateva exemple, ca sa vedeti in ce fel va puteti folosi aparatul si ochiul pentru a transforma un instantaneu simplu intr-un peisaj atragator prin simplul fapt ca l-ati incadrat bine. Una dintre greselile cele mai comune in fotografia de peisaj este ca ne preocupam prea mult sa gasim aspectele estetice si uitam de cele dezagreabile. Cu alte cuvinte, ne concentram asupra lucrurilor care vrem sa apara in imagine, fara sa fim atenti la cele care ar trebui sa dispara.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma