Iarna la crap

steve-briggs.jpg Steve Briggs

Cartea de vizita a lui Steve Briggs este fabuloasa. Ca pescar de concurs, a castigat doua Cupe Mondiale. Ca pescar de trofee, are sute crapi mari prinsi pe lacuri din toata lumea. Statistic, este singurul pescar in palmaresul caruia figureaza crapi de peste 50lb din sase tari. Este autorul a sute de articole, a doua carti de anvergura si a numeroase filme. In prezent, este consultant pentru firmele britanice Solar si Nash.

Data: 23 martie 2013 0 comentarii

APE DE IARNA

 

Am prins primul meu crap in iarna lui 1974, deci pot spune ca mi-a placut intotdeauna sa pescuiesc in anotimpul rece. Astazi, lucrurile nu s-au schimbat prea mult fata de anii aceia. Mult mai putina lume pe balta si mai putine trasaturi. Crapii care se prindeau erau insa de multe ori peste medie. Iar o captura importanta in conditii de ger pare intotdeauna speciala.

Ar fi o eroare sa credem ca toate apele pot fi abordate iarna. Fara discutie, unele merita atentie in orice moment al iernii, dar altele "trag oblonul", fara dubii, la scurt timp dupa primul inghet. De asta e bine sa stii din timp carei ape sa-i acorzi interes, altfel risti sa pierzi vremea.

Iarna la crap 1

Cele mai proaste ape sunt lacurile adanci, cu multa vegetatie si substrat moale, malos. De-a lungul anilor am incercat mai multe astfel de lacuri si am ajuns sa le evit, fiindca rezultatele nu justifica efortul depus cu ele. Cele mai bune ape de iarna par a fi cele cu nisip sau pietris pe fund si vegetatie redusa. Sunt ape care dau peste aproape constant. Inainte, as fi spus ca adancimea este un aspect important, dar nu este intotdeauna. De regula, prefer sa pescuiesc pe ape de mica adancime, intelegand prin asta o adancime medie sub 5-6 metri. Pe de alta parte, unul dintre lacurile mele preferate de iarna este Cassien, ale carui adancimi trec de 25 de metri in unele parti, iar in cele mai multe parti depasesc 18-20 de metri. Ceea ce arata ca apele adanci pot fi foarte bune si ele.

Iarna la crap 4

Experienta mea este mult mai bogata in materie de lacuri, insa fara indoiala ca raurile, fluviile si canalele pot fi printre cele mai productive. Stim cu totii ca aici se pot gasi portiuni cu apa calda, care atrag iarna toate speciile de peste. In alte zone, traficul barcilor si vapoarelor este ceea ce determina pestele sa se puna in miscare, iar daca pestele umbla de colo-colo, va trebui sa se si hraneasca, pentru a-si procura energia.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma