Metode de nadire

steve-briggs.jpg Steve Briggs

Cartea de vizita a lui Steve Briggs este fabuloasa. Ca pescar de concurs, a castigat doua Cupe Mondiale. Ca pescar de trofee, are sute crapi mari prinsi pe lacuri din toata lumea. Statistic, este singurul pescar in palmaresul caruia figureaza crapi de peste 50lb din sase tari. Este autorul a sute de articole, a doua carti de anvergura si a numeroase filme. In prezent, este consultant pentru firmele britanice Solar si Nash.

Data: 21 martie 2013 0 comentarii

CALITATEA NADEI

 

Crapii sunt fiinte destul de lacome din fire si, cum stim cu totii, se hranesc cu o mare varietate de lucruri. In mod normal, se vor orienta catre cea mai abundenta sursa de hrana. Pe multe ape, sursa aceasta s-ar putea sa fie scoicile, viermii sau larvele, alteori principalul fel de mancare sunt racii. Numai pe apele intens pescuite (cu alte cuvinte, intens nadite) sau sarace in hrana naturala crapii se vor hrani in primul rand cu nadele oferite de pescari. Insa faptul ca se obisnuiesc sa manance aceste nade nu-i face neaparat mai usor de prins. Conteaza nada pe care o folosesti si felul in care o folosesti. Deseori, pescarii de succes sunt cei care au dat cea mai mare atentie acestor aspecte.

Metode de nadire 1

Calitatea nadei nu trebuie subestimata niciodata. Pestii naivi si putin pescuiti sunt tentati sa creada ca orice fel de nada e buna de mancat imediat, de aceea in primii ani de functionare ai unui lac comercial se prinde bine si cu nade ieftine, dar bogate in atractanti, asa cum se prinde bine si la porumb, care e in general prima nada folosita pe majoritatea apelor. S-a dovedit, insa, in repetate randuri, ca aceste nade sunt eficace numai pe termen scurt si chiar daca mai sunt pescari care continua sa dea cu ele si mai prind cate un peste, pestii lor sunt mai mici decat media.

Metode de nadire 11

Ca pescari de crap, de obicei vrem sa prindem crapul cel mare din orice apa, iar asta cere ceva mai multa gandire. Crapii mari sunt prudenti si, intr-o anumita masura, stiu ca isi asuma un risc daca se hranesc cu ceea ce li se ofera. Nadele slab nutritive pot fi complet ignorate, fiindca nu merita riscul. Nadele bogat nutritive sunt mai eficace pe termen lung si aduc si pestii mai mari. Din fericire, gasirea unor nade de calitate nu e o problema in zilele noastre. Majoritatea companiilor producatoare de nada au inteles cat de importanta e calitatea, atat pentru succesul pescarilor, cat si pentru binele pestilor.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma