Misterele boiliesurilor (3) - Teoria HNV

mark-mckenna.jpg Mark McKenna

Mark McKenna este un expert in domeniul nadelor de crap, ale carui cunostinte si rezultate au atras atentia publicului si presei de specialitate. Colaboreaza cu principalele publicatii din Marea Britanie, cum ar fi revista Carpworld, in care a publicat o serie de articole de mare audienta, lectura obligatorie pentru orice pescar de crap pasionat de subiectul nadelor. Proprietar al firmei Baitcraft.

Data: 14 martie 2013 0 comentarii

INTRODUCERE

 

In primele doua articole din aceasta serie, am discutat despre felul in care crapul localizeaza hrana si despre mecanismele prin care o digera. Este esential sa avem o intelegere profunda a acestor subiecte ca sa putem formula o nada care sa dea rezultate de la inceput. Vom vorbi acum in detaliu despre metodele prin care putem da nadei o eficacitate pe termen lung si in toate anotimpurile.

Misterele boiliesurilor 2.3

De ce este important acest aspect? Pescuitul la crap e solicitant si e scump, iar pentru multa lume este singura evadare din grijile zilnice. Ca atare, conteaza sa ai si rezultate si ar trebui sa incercam sa valorificam timpul de pescuit cat mai bine. O nada bine aleasa este vitala pentru a avea capturile pe care le vrei. Totusi, cand ati ales o nada, de cate ori v-ati gandit care ar putea fi durata ei de viata? 

Lucrurile prezentate anterior, alaturi de cele din textul de fata, va vor permite sa faceti aceasta alegere in cunostinta de cauza. Intr-o lume ideala, din momentul in care ai ales nada, ar trebui sa nu mai ai grija ei cativa ani. Daca ai succes cu ea si daca succesul e de durata, nimic nu ar trebui sa te convinga s-o schimbi dupa un sezon, mai ales daca a prins bine si in lunile reci.

Misterele boiliesurilor 3.11

Inainte de a merge mai departe, o precizare: lucrurile pe care le-am scris pana acum si cele pe care le voi scrie de aici inainte se bazeaza nu pe speculatii, ci pe dovezi. Sunt dovezi de ordin stiintific la care am acces, sunt experimente facute de mine pe crapi de acvariu si sunt dovezi pescaresti pe care mi le-a oferit experienta mea de pescar. Subliniez insa ca, desi consider ca tot ceea ce am scris e corect, cu cat patrund mai adanc in acest domeniu, cu atat imi apare mai limpede ca nu exista doar o singura solutie castigatoare, sunt mai multe. Ca atare, cei care au alte opinii decat mine sa tina cont de faptul ca eu vorbesc doar din perspectiva mea, nu sunt proprietarul adevarului absolut. Vreau sa spun doar atat: evident, tineti cont de ce va spun si luati decizii pe baza informatiei primite, dar nu incetati  niciodata sa ganditi pe cont propriu. Informatia nu tine loc de gandire.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma