Montura cu carlig flotant

etienne-gebel.jpg Etienne Gebel

Etienne Gebel este un pescar german respectat. Tactician prin definitie, acorda mare atentie tuturor aspectelor pescuitului, de la localizare la monturi si nade. Ideile sale despre camuflajul monturii sunt cu totul originale. Posesor al unei galerii de trofee de toata frumusetea, de pe lacuri dintre cele mai grele. Expert in fotografie. Colaboreaza cu publicatii de crap din toata Europa. Este consultant Korda.

Data: 23 ianuarie 2014 0 comentarii

MECANICA MONTURII

 

Indiferent ce montura folosesti, nu exista nicio garantie ca montura va fi permanent in pozitia optima pe fundul apei. E suficient ca pestele s-o atinga superficial, cand inoata pe langa ea, ca sa-i schimbe pozitia. Lucrul asta se aplica si in cazul monturilor rigide.

De asemenea, e posibil ca montura sa fie acoperita de resturile vegetale (frunze sau bucati de lemn) de pe substrat, caz in care isi poate pierde eficacitatea si e putin probabil sa mai prinda peste.

Montura cu carlig flotant 1

Pestii mici, in special albitura, care ataca momeala, pot strica si ei prezentarea. Nu e de mirare ca, in momentul in care ai trasatura, cateva ore mai tarziu, pierzi pestele din carlig.

Nici macar in cazul unei monturi prezentate perfect nu poti sa presupui ca pestele o poate lua din orice pozitie. Deseori, crapii ajung deasupra monturii si o imping cu aripioarele sau cu burta. Evident ca n-au cum sa o ia in situatia asta.

Montura cu carlig flotant 2

Montura cu boiliesuri critic echilibrate si carlig flotant poate imbunatati procentajul de trasaturi prin faptul ca, in cazul ei, carligul nu mai trebuie sa se ridice de pe substrat ca sa intepe. Carligul e deja ridicat, datorita elementului flotant, si sta in cea mai buna postura pentru a intepa pestele in buza de jos. E o diferenta fata de cele mai multe monturi obisnuite, la care carligul trebuie sa se poata rasuci ca sa intepe, in momentul in care e aspirat de peste.

Montura cu carlig flotant combina avantajele unei monturi de pop-up, la care carligul e ridicat in masa apei, pentru ca momeala este flotanta, cu avantajele unei  monturi cu boilies scufundator, la care greutatea boiliesului trage carligul in jos si prin asta il ajuta sa se agate. Combinarea celor doua elemente ajuta mecanica de intepare.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma