Procentajele distantei (2)

frank-warwick.jpg Frank Warwick

Frank Warwick este considerat unul dintre cei mai inovatori pescari de crap. Expert in pescuitul la distante extreme, inventator de monturi si echipamente, pionier al nadelor de mare atractie si al pescuitului cu momeli artificiale. A publicat sute de articole in cele mai importante reviste britanice si europene. Consultant pentru Century, Trakker, Entreprise Tackle. Proprietar al firmei de nada Frank Warwick Baits.

Data: 10 ianuarie 2016 0 comentarii

JOCUL PROCENTAJELOR

 

Cititi AICI prima parte a acestui articol.

 

Felul in care nadesc e foarte influentat de anotimp. Primavara devreme, prefer sacii solubili. Cu ajutorul lor, ii ofer pestelui o gustare, fara sa nadesc mai mult decat ar fi cazul. Vara, sacii solubili nu mai sunt suficienti uneori. Daca ai peste in fata, poate vrei sa nadesti mai mult. Tine cont insa ca nada, odata ce ai aruncat-o in apa, n-o mai poti lua inapoi. Cum stiu cat sa dau? Incep cu boiliesuri izolate. Daca am trasatura rapida, trec la nadirea cu sacul de PVA. Daca trasaturile continua, inseamna ca am de-a face cu mai multi crapi, care se hranesc bine.

Procentajele_distantei_28

In momentul acesta, imi permit sa nadesc cu racheta. Nu mult, sa zicem patru, cinci rachete pe fiecare lanseta. O metoda care mi-a dat rezultate bune e urmatoarea: ziua, pescuiam cu momeli izolate, iar daca ramaneam si peste noapte, nadeam putin inainte sa se intunece. Momelile izolate n-au fost niciodata eficiente noaptea, pentru mine. Cred ca isi pierd atractia, in special cele viu colorate. De asta e bine sa tratezi pescuitul de noapte ca fiind altceva decat pescuitul de zi si sa ai mai multe optiuni, nu sa faci doar acelasi lucru pe care l-ai facut si ziua. Tine de jocul „procentajelor" de care vorbeam.

Procentajele_distantei_27

Daca vad peste sarind, pot sa pun una sau cel mult doua lansete pe locul respectiv. Am facut de cateva ori greseala sa pun si trei, de la bun inceput, dar sunt prea multe si nu faci decat sa aglomerezi locul. Efectul e contrar celui pe care-l astepti si, orice peste ar fi acolo, se sperie. Mai putine lansete inseamna mai multe sanse! Alt lucru la care trebuie sa te gandesti este ca pestii pe care-i vezi nu stau neaparat acolo. Poate doar trec prin zona. Sau poate ca se hranesc la cativa metri distanta. Frecvent, dupa ce am testat vadul cu una sau doua lansete, sa vad daca gasesc vreun peste, o adaug si pe a treia si incep sa le rasfir pe o suprafata mai larga. Un pescuit de cautare, daca se poate spune asa.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma