Semne de apa

steve-briggs.jpg Steve Briggs

Cartea de vizita a lui Steve Briggs este fabuloasa. Ca pescar de concurs, a castigat doua Cupe Mondiale. Ca pescar de trofee, are sute crapi mari prinsi pe lacuri din toata lumea. Statistic, este singurul pescar in palmaresul caruia figureaza crapi de peste 50lb din sase tari. Este autorul a sute de articole, a doua carti de anvergura si a numeroase filme. In prezent, este consultant pentru firmele britanice Solar si Nash.

Data: 30 martie 2013 0 comentarii

NECESITATEA BALIZELOR

 

Oriunde am pescui, cei mai multi dintre noi vrem la un moment dat sa punem un semn. Semnele acestea sunt de toate felurile si marimile si au o multime de intrebuintari - mai multe decat s-ar crede.

Semne pe apa 11

Cine a avut experienta lacurilor enorme, "mari interioare" cu suprafete de mii de hectare, stie cat de dificil poate fi sa identifici o anumita zona si apoi sa te intorci la ea, sa o regasesti. Lacurile mari au tendinta sa exagereze orice problema, insa problema localizarii unui anumit spatiu se pune pe orice apa, indiferent de marime. Din experienta mea, cu cat o apa are dimensiuni mai mici, cu atat mai mici sunt locurile pe care trebuie sa le gasesti. Prin urmare, daca nu ai un reper precis, la care sa te raportezi pentru localizare, atunci ai nevoie de un instrument cu care sa cercetezi si sa marchezi locul - de o baliza, de o pluta de marcaj sau de ambele.

Semne pe apa 15

Majoritatea semnelor de marcaj (sau cel putin majoritatea celor despre care voi vorbi mai departe) presupun folosirea barcii. Pe cele mai multe ape pe care am pescuit, barcile erau permise, de aceea experienta mea se refera mai ales la balize puse din barci. Daca barcile sunt interzise, exista si alte metode. Metoda obisnuita este folosirea unei lansete de marcaj. Nu cred ca gresesc daca spun ca, in Anglia, lanseta de marcaj face parte din echipamentul obisnuit. In alte tari, poate ca lucrurile nu stau chiar asa, dar cred ca si aici o buna parte a pescarilor stiu ce este si cum se foloseste o astfel de lanseta.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma