Tehnica la distanta (2)

terry-edmonds.jpg Terry Edmonds

Terry Edmonds este un expert in pescuitul la mare distanta. Detine trei recorduri nationale ale Marii Britanii, plus o serie de recorduri neoficiale, intre care si recordul pentru cea mai lunga aruncare facuta de un aruncator britanic cu o mulineta cu tambur fix. Este instructor acreditat si preda cursuri de casting pentru pescarii de crap, cursuri care se bucura de o enorma popularitate. Este consultant pentru Diem si Nash Tackle.

Data: 31 mai 2013 2 comentarii

VITEZA PLUMBULUI

 

Sa ne imaginam urmatorul scenariu: ai o lanseta de distanta puternica, de 3,90m si 3,5lbs, un plumb de 4oz, un inaintas textil de 50lb si te pregatesti pentru o aruncare peste cap. Incepi aruncarea si vrei sa arunci cat mai departe, asa ca folosesti cat mai multa forta si viteza de la inceputul aruncarii. Lanseta puternica incepe sa se incarce. Simti ca lanseta se incarca si, pe masura ce aruncarea se desfasoara, energia ajunge de la varf la cotor. Plumbul se misca extrem de repede si ai perspectiva unei aruncari formidabile. Te apropii de momentul crucial in care urmeaza sa dai drumul firului si sa trimiti plumbul spre orizont. Aruncarea trebuie terminata cu mare viteza, asa ca faci tot posibilul sa accelerezi plumbul, dar apare o problema. Incarcarea lansetei din prima faza da nastere unei forte puternice, care acum lucreaza impotriva ta. Nu poti sa inchei aruncarea cu suficienta viteza si aruncarea nu-si valorifica potentialul.

TE Tehnica la distanta 3

Ce s-a intamplat? Plumbul a atins viteza maxima la mijlocul aruncarii. Energia si forta blancului incarcat, combinate cu viteza plumbului, te-au impiedicat sa duci aruncarea la bun sfarsit. In unele cazuri, daca a atins viteza maxima in faza de mijloc a aruncarii, plumbul ajunge sa incetineasca inainte de a fi lansat. Ai pus un mare efort in aruncare, dar la momentul gresit. Efortul trebuie sincronizat cu ritmul si momentul optim...

TE Tehnica la distanta 20

Cand ma pregatesc pentru o aruncare peste cap, ritmul pe care il urmaresc este urmatorul: folosesc numai lansete de 3,90m, pentru ca vreau ca lanseta sa parcurga un arc de cerc cat mai amplu; am un inaintas textil si un plumb de 4oz. Iau pozitia in care ma simt cel mai bine pentru aruncare si ma concentrez pe ceea ce urmeaza sa fac. Aruncarea incepe lent. In felul asta, lanseta incepe sa se incarce treptat si, lucrul cel mai important, plumbul incepe sa se deplaseze pe o traiectorie corecta si larga.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

dan andone

28 ianuarie 2014

singura nelamurire este dif dintre 360 si 390 pt mine. mi e teama sa incarc 390 . i mi da impresia ca se rupe

P&N (Gabryell)

12 iunie 2013

Intr-adevar , detalii folositoare pe care cu siguranta multi dintre noi le omitem sau nu le stim. Multumim pentru sfaturi si articol...

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma