Teoria monturilor

steve-briggs.jpg Steve Briggs

Cartea de vizita a lui Steve Briggs este fabuloasa. Ca pescar de concurs, a castigat doua Cupe Mondiale. Ca pescar de trofee, are sute crapi mari prinsi pe lacuri din toata lumea. Statistic, este singurul pescar in palmaresul caruia figureaza crapi de peste 50lb din sase tari. Este autorul a sute de articole, a doua carti de anvergura si a numeroase filme. In prezent, este consultant pentru firmele britanice Solar si Nash.

Data: 26 martie 2013 0 comentarii

ALEGEREA MONTURII CORECTE

 

Daca te gandesti bine, toate teoriile care stau la baza celor mai multe monturi sunt destul de simple. Montura trebuie sa prezinte momeala bine si sa faca in asa fel incat carligul sa ajunga in gura crapului, cand incearca sa traga. Si atunci, daca lucrurile sunt asa de simple, de ce avem atatea variatii ale aceleiasi teme? Recunosc ca mi se pare uimitor cat de multe monturi se pot inventa cu un carlig si o bucata de fir.

Teoria monturilor 6

Fireste, motivul pentru care inventam alte si alte monturi este ca nicio montura, oricat de buna, nu se potriveste in toate situatiile - dupa cum nu se potriveste tuturor pescarilor. Crapii sunt renumiti pentru capacitatea de a invata destul de repede si se prea poate ca o montura care da rezultate bune intr-un an sa fie tratata cu suspiciune in anul urmator. E limpede ca pestilor nu le place sa fie prinsi, asa ca, dupa o vreme, invata sa se hraneasca prudent si sa evite orice li se pare ca nu e cum trebuie. Cat de mult si cat de repede invata depinde de noi, pescarii, fiindca noi suntem profesorii lor. Cu cat se pescuieste mai mult pe o anumita apa, cu atat crapii din apa respectiva vor invata mai mult si vor deveni mai greu de prins. Cele mai dificile ape pe care le cunosc sunt ape de mici dimensiuni, unde exista hrana naturala din abundenta. Pentru inceput, unui pescar s-ar putea sa i se para mai usor pescuitul pe un lac mic, dar tocmai un asemenea lac este mai predispus la schimbare, fiindca e din ce in ce mai greu sa pacalesti pestele. Avand la dispozitie o mare cantitate de hrana naturala, crapul isi poate permite sa refuze nadele noastre sau sa fie pretentios cu ele. In cazul celor mai multe ape de acest fel pe care le stiu, pestii nu mananca nimic sau aproape nimic din ceea ce le ofera pescarii. Acesta este motivul pentru care monturile devin atat de importante.

Teoria monturilor 11

Fara montura potrivita, nu vezi nici urma de trasatura. De altfel, acesta este un aspect esential in teoria monturilor: trebuie sa incerci sa folosesti de fiecare data montura cea mai potrivita cu situatia. Unul dintre avantajele faptului ca pescuiesc mult in Anglia este ca aici lacurile sunt pescuite intens si continuu, asa ca, de obicei, nu incerci numai sa pacalesti numai pestele, ci sa fii si cu un pas inaintea celorlalti pescari. E un pescuit dificil in cea mai mare parte a timpului. Ca sa ai succes, trebuie sa fii inspirat si bine pregatit, iar in felul acesta capeti un antrenament careā€‘ti foloseste mai tarziu, pe ape necunoscute.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma