Crapii marilor lacuri (1)

Data: 02 mai 2013 0 comentarii

PESCUIT PE CANALE

 

Luigi Litvinenco este un pescar din Galati, "transferat" prin forta destinului pe lacurile din Italia, unde s-a stabilit. Sunt lacuri salbatice si spectaculoase, pescuite in regim de ape publice si populate cu trofee de crap care te fac sa visezi. Dupa ani de munca si investind multa pasiune, pricepere si perseverenta, Luigi si-a transformat visurile intr-o galerie de crapi capitali.

Interviu LL 16

CarpOnline: Luigi, te-ai specializat in pescuitul pe lacurile mari din nordul Italiei. Cum ai inceput?

Luigi Litvinenco: Sunt 8-9 ani de cand pescuiesc numai la crap, cu monturi moderne si boilies. Am inceput pe canalele Lodigiane, trecand repede pe faimosul fluviu Pad. Era departe de mine, dar faceam doua, trei iesiri pe luna, cate 220 de km de fiecare data... Trei ani la rand. E un fluviu greu de pescuit. Dupa fiecare ploaie, fundul apei se schimba si poti sa ai surpriza ca locul de pescuit sa nu mai existe. Crapii de aici au o medie de 7-10 kg, dar sunt si capturi de 25-26kg, greu de prins. Din Pad pleaca o serie de canale si la multe dintre ele ajungi doar in barca, lucru pe care nu l-am putut face. Iti trebuie o barca de macar 3,70m, cu motor pe bezina, curentul e puternic si e greu de ajuns cu o pneumatica de dimensiuni medii.

Interviu LL 15

Am incercat sa pescuiesc pe un canal al Padului la care se ajungea cu masina. Pentru inceput, aruncam din mana. Dupa un timp, am trecut la plantat si am avut rezultate mult mai bune. Canalul era lipsit de curent si de albitura care sa te deranjeze, asa ca am inceput sa folosesc seminte (de pilda, canepa) in combinatie cu cateva boiliesuri. Am avut rezultate mai bune fata de ceilalti pescari, pestele statea mai mult pe zona nadita cu canepa si probabil ca, nereusind sa se sature, trecea la putinele bile care erau prin preajma. In doi ani, cu metoda asta, mi s-a intamplat sa prind acelasi crap de trei ori.

Am facut acolo si partide de iarna, dar fara rezultate. Datorita configuratiei locurilor, e greu sa prinzi peste iarna aruncand din mana. Fie locuiesti aproape si, cu timpul, reusesti sa intelegi vadurile care dau capturi iarna, fie ai posibilitatea sa folosesti o barca si devii mai eficient. Pentru mine era dificil din cauza distantei si nici nu eram inca pregatit cu barca si cu sonar, doua lucruri care - dupa parerea mea - sunt cheia succesului pe orice apa, la pescuitul de iarna.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma