Interviu cu Mike Willmott (1)

Data: 19 august 2013 0 comentarii

FRUIT FACTOR 6

 

CarpOnline: Cel mai cunoscut boilies produs de Essential Baits - Shellfish B5 - contine un palatant de fructe, care se numeste Fruit Factor 6. Ce anume face acest palatant? Poate determina pestele sa manance mai mult, in mod direct, ca atractant, sau doar indirect, ajutand nada sa-si pastreze gustul, de exemplu pe lacurile cu substrat malos? Daca nu ai Fruit Factor 6, poti sa obtii un efect asemanator cu ajutorul unui indulcitor si al unui lichid nutritiv dulce, ca Minamino?

Mike Willmott 1

Mike Willmott: Fruit Factor 6 este un agent de modificare a aromei combinat cu un indulcitor natural cu un continut proteic si indeplineste mai multe roluri importante. Este un ingredient incredibil, care imbunatateste gustul nadei, elimina eventualele note amare ale altor ingrediente si nu permite boiliesurilor sa ia mirosul de mal sau de alte sedimente. E un detaliu important la boiliesurile pe baza de fainuri de peste pentru ca fainurile de peste sunt partial solubile si, daca boiliesurile se aseza pe un substrat malos sau cu vegetatie in descompunere, se pot impregna de mirosurile neplacute ale substratului. La limita, se poate ajunge ca boiliesul sa respinga pestele in loc sa-l atraga. Fruit Factor 6 elimina acest risc. Pe piata britanica, este considerat cel mai bun ingredient cu aceasta functie.

Nu in ultimul rand, fiind un agent de modificare a aromei, Fruit Factor 6 amplifica si scoate in evidenta aromele de fructe dintr-o reteta de boilies. De asta merge atat de bine cu boiliesurile Shellfish B5, a caror reteta include o aroma de prune, dupa cum merge si cu alta reteta de B5, care contine aroma de Cranberry.

Mike Willmott 10

CarpOnline: Daca nu ai Fruit Factor 6, poti sa obtii un efect asemanator cu ajutorul unui indulcitor si al unui lichid nutritiv dulce, ca Minamino?

Mike Willmott: Poti sa combati notele amare ale unor ingrediente cu un indulcitor, dar majoritatea indulcitorilor sunt sintetici, in timp ce Fruit Factor 6 e natural, iar asta conteaza cand vrei sa produci un boilies cu valoare nutritiva si de calitate. Mai exista un aspect important - prefer aditivii solizi, sub forma de pudra, pentru ca nu se spala, raman in boilies, sunt mult mai eficienti din punctul de vedere al gustului, ca si pentru a pastra boiliesurile necontaminate de actiunea sedimentelor si malului. Cei mai multi indulcitori lichizi se spala foarte repede, la fel si lichidele nutritive ca Minamino. Nici nu rezista bine la fiert. Prin fierbere, ce e bun in ele se pierde.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma