Big Baitrunner XT-A LC
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Sistem superior de asezare a firului
  • Foarte buna rezistenta la uzura 
  • Materiale si angrenaje solide

CONTRA

  • Aceeasi greutate ca si la vechiul model

Big Baitrunner XT-A LC

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 03 martie 2015 0 comentarii

INLOCUIREA UNEI LEGENDE

 

Shimano Big Baitrunner Long Cast (BBLC) este o mulineta care s-a bucurat de un succes comercial enorm. Astazi, e considerata un model clasic, de referinta. Lansata pe piata europeana in 1998, a ramas in productie timp de 15 ani, o durata de viata dubla sau tripla in raport cu alte modele. Este de departe cea mai longeviva mulineta de crap Shimano si s-ar fi putut vinde foarte bine in continuare, fiindca niciun model actual nu i-a luat locul cu aceeasi autoritate si aceeasi priza la public.

BBLC_XT-A_LC_12

Cand Shimano a anuntat ca va produce un model de BBLC nou, asteptarile pescarilor se legau mai ales de reducerea greutatii. Greutatea mare era singura obiectie fata de modelul vechi. De aceea a fost o surpriza pentru toata lumea faptul ca modelul nou, numit Big Baitrunner XT-A LC si aparut in 2012, avea exact aceeasi greutate ca si cel vechi - 790g. Era insa mai scump si avea un design mai discret, in culori mate. Aspectul de tanc metalic stralucitor disparuse. Toti acesti factori au facut ca Big Baitrunner XT-A LC sa nu inregistreze, la debut, un succes comparabil cu cel al modelului vechi.

BBLC_XT-A_LC_15

Shimano n-a produs insa un singur model de Big Baitrunner nou. Sub diverse forme, a produs patru! In sezonul imediat urmator, a aparut versiunea Big Baitrunner CI4+, cu o greutate redusa si un design mai spectaculos. In paralel cu versiunile standard, mari, au fost lansate pe piata modele cu tambur de marimea 5500, numite Medium (in loc de Big) Baitrunner, cu aceeasi constructie, dar miniaturizate si mai usoare. Dintr-o data, disparitia vechiului BBLC nu mai parea o problema, fiindca modelele noi puteau acoperi o plaja de aplicatii mai mare.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Baitmaker BigFish