Fox Euro Swinger
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Constructie robusta
  • Sistem excelent de tensionare a firului
  • Compatibil cu toate stilurile de pescuit
  • Disponibil pe culori diferite
  • Versiune cu iluminare

CONTRA

  • Reglaj incert al prinderii firului (la modelul Mk1)

Fox Euro Swinger

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 21 aprilie 2013 0 comentarii

Pagina1 din 2
ISTORIC

ISTORIC

 

Ca si Sky Pod-ul, Euro Swinger-ul e un produs de mare succes, pe care il vezi insa rar in revistele de crap englezesti, desi e produs de o firma engleza - Fox. Explicatia sta in cuvantul Euro. E un swinger dedicat mai ales pescuitului la mare distanta, stil care se practica mai mult in Europa continentala, decat in Anglia. Pescarii europeni prefera genul acesta de swinger greu, in timp ce englezii sunt mai interesati de swingere mici si usoare. In Europa continentala - si mai ales in Romania - exista o adevarata febra a Euro Swinger-ului, in timp ce in Anglia sunt la moda hangere sau swingere diferite ca aspect, produse atat de firme mari ca Fox, Nash sau Solar, de firme specializate in produse de inox ca JAG sau Matrix, cat si de firme de nisa, care fac hangere/swingere speciale si pe comanda, ca Defiant MPS sau Dymag Tackle.

Euro Swinger 1

Cu ajustari facute de-a lungul vremii, Euro-Swinger-ul este printre cele mai longevive produse Fox. Dateaza din anii 90 si a ajuns acum la versiunea a doua, Mk2, introdusa in 2012. Pentru cei care se intreaba ce vrea sa spuna acest "Mk" pe care il gasim pe diverse echipamente, este abrevierea cuvantului "Mark", care se traduce aici prin "versiune". Daca un produs rezista pe piata suficient de mult incat sa genereze o versiune noua si (ne place sa credem) imbunatatita, atunci firma il poate boteza Mk2, ca sa arate legatura cu prima versiune. Daca supravietuieste in continuare si e restilizat, ajunge la versiunea Mk3, cum e cazul cortului Double Top. La versiunea Mk4 n-au ajuns decat putine produse, cum sunt paturile Indulgence.

Euro Swinger 2

Fox Euro Swinger este un swinger lestat, cu aplicatii in mai multe stiluri de pescuit la crap. Pe bratul swingerului e instalata o greutate mobila de 3oz (85g), care apasa mai mult sau mai putin asupra liniei principale, in functie de locul in care e asezata. Pana aici, nicio diferenta fata de alte swingere. Diferenta este data de un al doilea sistem de tensionare,  pe baza de resort, care permite reglarea swingerului in trei pozitii (0-1-2). La pozitia 2, swingerul ajunge sa traga de fir cu o greutate de 6oz (170g), care e proiectata pentru pescuitul la distante mari, de sute de metri, ca sa accentueze trasaturile de tip drop-back, pe cadere. Netensionat, swingerul e compatibil cu orice pescuit de finete. Calitatea de a fi atat de adaptabil explica, intre altele, succesul lui.

 

Pagina1 din 2
ISTORIC
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish