Okuma Flite Surf

Data: 04 octombrie 2022 2 comentarii

Okuma_Flite_Surf_1

Okuma Flite Surf este o mulineta cu tambur lat, de tip long cast, pentru aruncari la mare distanta, care poate fi folosita in pescuitul la crap sau in pescuitul marin de pe plaja. Mulineta este asteptata sa apara pe piata la inceputul sezonului 2023 si va marca o schimbare in constructia mulinetelor Okuma, atat ca design, cat si la nivel de specificatii. In comparatie cu modelele actuale produse de Okuma pentru pescuit la crap, cum ar fi Okuma 8K sau Okuma T-Rex, noul model Flite Surf are specificatii mai bune si se va incadra intr-o clasa superioara de pret. Pretul de vanzare nu a fost inca stabilit, va fi anuntat in momentul in care mulineta va fi disponibila, dar este de asteptat sa fie unul competitiv.

Elementul cel mai surprinzator la Okuma Flite Surf e greutatea extrem de mica, obtinuta prin folosirea unui material compozit numit C-40X. Greutatea "de catalog", specificata de producator, este de 472g. In realitate, mulineta poate avea nu mai putin de trei greutati, pentru ca se livreaza cu trei tamburi de capacitati diferite. Exista un tambur metalic de capacitate mica (210m de fir de 0,20mm, conform specificatiilor producatorului), recomandat pentru pescuitul lansat cu fire subtiri, cu care Surf Flite are intr-adevar 472g. Exista un al doilea tambur metalic de capacitate mare (320m de fir de 0,38mm), cu care mulineta are 525g. In sfarsit, exista si un tambur de plastic de capacitate mica, dar mai usor, cu care mulineta cantareste doar 467g. Cu ajutorul celor trei tamburi, Okuma Surf Flite se poate folosi pentru toate stilurile de pescuit la crap, de la pescuitul lansat la distante extreme pana la pescuitul plantat. Tamburul de capacitate mare este prevazut cu doua clipsuri - unul metalic si unul de plastic.

Okuma_Flite_Surf_2

Mulineta este echipata cu zece rulmenti (9+1 HBP, high performance bearings) si produce o asezare a firului dreapta, cu un sistem de oscilatie lenta (slow oscillation system). Galetul este integral metalic. Manivela este subtire si se infileteaza direct in pinion. Frana mulinetei e rapida (ceea ce Okuma numeste fast progressive drag), iar saibele de frana sunt din carbon. Raportul de recuperare este de 4,3:1, distanta recuperata la o tura de manivela fiind de 103cm. Forta de franare este de 18kg. In ansamblu, Okuma Surf Flite se prezinta ca un model premium in raport cu modelele Okuma precedente. Mulineta va fi privita cu interes de pescarii de crap care cauta mulinete cat mai performante la un pret accesibil.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Matei

12 februarie 2023

Salut! Pe site-ul celor de la Normark nu mai există anunțul despre mulineta? A fost anulată introducerea pe piață?

Motrici Andrei Mihai

3 ianuarie 2023

Imi doresc aceasta mulineta abea astept sa o probez sper sa aiba un pret ok

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma