Record de capturi la Horgesti

Data: 24 iulie 2023 0 comentarii

 

Sezonul 2023 este cel mai bun din istoria lacului Horgesti ca numar de crapi mari inregistrati la pescuitul sportiv. De la inceputul sezonului si pana acum, s-au prins 56 de exemplare de peste 20kg, dintre care 21 de exemplare de peste 25kg si trei de peste 30kg. A fost stabilit un nou record al lacului, reusit de Victor Costache cu un crap de 31,2kg. De notat ca, in ultimul an, lacul a produs sapte crapi diferiti de peste 30kg, contabilizand aici atat pestii prinsi de pescari, cat si cei prinsi la navodirile facute in toamna si iarna trecuta. Ca randament, zona cu apa mare - de la jumatatea lacului catre dig - a produs mai multi crapi mari decat zona cu apa mica din coada lacului, dar in ansamblu toate standurile au dat rezultate cand conditiile meteo au fost favorabile pentru ele.

Record_de_capturi_la_Horgesti_2

Acest record de capturi inregistrat la Horgesti are mai multe explicatii. In primul rand, sunt din ce in ce mai multi crapi mari. Lacul nu este carpodrom, are o densitate medie de crap si are surse de hrana naturala consistente, ceea ce le permite crapilor sa creasca. Apar mereu exemplare noi de peste 20kg, ca rezultat al faptului ca pestii au un ritm de dezvoltare bun. O alta explicatie tine de faptul ca galeria de crapi mari a lacului atrage din ce in ce mai multi pescari competenti, care inteleg ce au de facut si obtin rezultate. Daca in trecut sezonul de crap incepea la Horgesti in mai, cand conditiile de pescuit erau optime, anul aceasta primii pescari au venit pe lac cu aproximativ o luna mai devreme si primele capturi s-au inregistrat in aprilie. In alti ani erau putini cei care pescuiau in perioadele foarte calde si, in consecinta, nu se inregistrau capturi mari in iulie si august. Anul acesta a crescut numarul celor care pescuiesc in sezonul cald si s-au prins crapi foarte mari in iulie, inclusiv un exemplar de peste 30kg. Nu in ultimul rand, s-a marit durata partidelor. Pescarii au inceput sa faca partide lungi, de patru, cinci zile sau mai mult, care sunt recomandate pentru un lac ca Horgesti. Gradul de ocupare ridicat si nivelul pescarilor au facut ca lacul sa fie pescuit mai eficient decat in anii anteriori, cu rezultate evidente.

Record_de_capturi_la_Horgesti_1

Sezonul de toamna la Horgesti se anunta interesant. Perioada august-octombrie este una de crestere pentru crapi. Unele exemplare mari cresc foarte mult in aceste luni. S-au inregistrat si cresteri exceptionale de 3-4kg. Randamentul lacului depinde si de conditiile meteo, cele mai productive perioade fiind cele cu vant puternic si eventual cu ploaie, motiv pentru care se recomanda ca pescuitul la crap sa fie facut in partide de minim 48-72 de ore, pentru a avea cat mai multe sanse la o "fereastra" de vreme favorabila. Pentru a-si ajuta clientii sa obtina rezultate, administratia lacului permite si incurajeaza pescuitul plantat, fara taxe suplimentare. Lacul are o infrastructura din ce in ce mai dezvoltata, se pot inchiria cabane (pe unele standuri) si echipamente de pescuit, iar capturile pot fi impresionante. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma