Crapi greu de prins (1)

etienne-gebel.jpg Etienne Gebel

Etienne Gebel este un pescar german respectat. Tactician prin definitie, acorda mare atentie tuturor aspectelor pescuitului, de la localizare la monturi si nade. Ideile sale despre camuflajul monturii sunt cu totul originale. Posesor al unei galerii de trofee de toata frumusetea, de pe lacuri dintre cele mai grele. Expert in fotografie. Colaboreaza cu publicatii de crap din toata Europa. Este consultant Korda.

Data: 27 martie 2013 0 comentarii

FENOMENE CIUDATE

 

"Uite un crap pe care probabil ca n-o sa-l prind niciodata." V-ati gandit vreodata in felul asta? Recunoasteti! Cei mai greu de prins sunt crapii mari, crapii pe care ii cauta toata lumea, pentru ca au invatat sa se protejeze, asa ca pescarul e obligat sa vina cu ceva nou. Pentru crap, e o lupta zilnica pentru supravietuire. Pentru noi, pescarii, e doar un hobby. Cand sunt pescuiti intens, crapii invata permanent lucruri noi si incearca sa evite blestematele de carlige. Experientele negative li se pot imprima in memorie. Si ei se straduiesc sa nu le repete.

Crapi greu de prins 2

Oamenii nu fac parte din habitatul lor subacvatic, dar il invadeaza. Pentru crapi, noi suntem extraterestri, prezenta noastra le schimba viata si, ca atare, cauta - in felul lor - sa ne faca in fata. Comportamentul crapilor se modifica sub influenta pescarilor. Noi ii educam si ii determinam sa se schimbe. Si cand un pescar isi face probleme ca nu reuseste sa prinda un anumit peste, pestele-tinta, si-a creat o obsesie care il macina.

Crapi greu de prins 3

Sa discutam cateva situatii: vadul tau a fost curatat de nada, dar tu n-ai vazut nicio trasatura. Vine un pescar nou pe balta si prinde cei mai mari crapi, inclusiv unii de care nu se mai stia nimic de ani de zile si pe care toata lumea ii credea morti. Doi crapi capitali se prind intotdeauna in aceeasi partida. Un pescar de stationar ia un crap comun salbatic la viermusi. Un vad banal, care n-a fost pescuit niciodata, devine brusc noul loc fierbinte al lacului. Incep sa se prinda la boilies exemplare mari din alte specii, de exemplu lin. Daca v-ati intalnit cu oricare dintre aceste fenomene stranii, s-ar putea sa va ofer o explicatie in paginile care urmeaza.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma