Pescuit lansat vs plantat

Data: 20 iulie 2023 0 comentarii

BENEFICIILE TEHNOLOGIEI IN PESCUIT

 

Cei care pescuiesc plantat nu sunt pescari adevarati. Pescari sunt doar cei care pescuiesc din mana. Nu sunt pescari sportivi cei care planteaza. Astfel de afirmatii am auzit de-a lungul timpului din partea celor care pescuiesc exclusiv lansat. Daca prin "sportiv" ne referim la structura atletica a pescarului, atunci, da, pentru plantat n-ai nevoie de cine stie ce conditie fizica, cum nici pentru a lansa la 70m cu o lanseta de crap de 3,90m nu trebuie sa fii culturist. In schimb, daca vorbim despre sportivitate in raport cu capturile si suntem pescari responsabili, in pescuitul plantat pestii sunt mai bine protejati.

Pescuit_la_punct_fix_2

Se subintelege ca pescarii "neadevarati" sau "nesportivi" triseaza folosindu-se de barca, navomodel, sonar etc. Indiscutabil, tehnologia ne ofera confort si avantaje. Daca nu dorim beneficiile tehnologiei, atunci n-ar trebui sa pescuim lansat cu lansete din carbon High Modulus echipate cu inele cat mai usoare, mulinete usoare cu tambur long cast si monofilamente performante, ci cu crengi, ciorapi de dama si bolduri indoite. Si, ducand comparatia la extrem, sa nu mai cumparam carne din supermarket, ci sa mergem in padure, cu cutitul in dinti, sa vanam. Da, daca barca, sonarul, navomodelul ar pescui in locul nostru, daca ar cauta singure pestii, structurile si substratul, daca ar alege locurile, daca ar lega monturile, daca ar alege momelile, nada si strategia de nadire, daca ar decide cand si ce schimbam in timpul partidei, atunci am putea spune ca este meritul tehnologiei. Desi, chiar si atunci mai ramane ceva ce tine de noi: drilul. Asta, pana cand vom avea mulinete si lansete care aduc singure pestele in minciog.

Pescuit_lansat_vs._plantat_1

In loc sa facem apologia lansatului sau plantatului si sa ramanem "dusmanii" uneia dintre ele, vom avea de castigat daca le cunoastem pe ambele si pescuim prin metoda care ne maximizeaza sansele. Totodata, cu echipamentul potrivit si pentru lansat, si pentru plantat, avem acces la mai multe locuri de pescuit. Ma refer la acele incinte private unde este permis exclusiv pescuitul lansat sau plantat. Unde sunt permise ambele, pescuind din mana, suntem in dezavantaj fata de vecinii de stand care planteaza. Lansat sau plantat, conteaza sa pescuim corect acolo unde ne-am propus. Cat de corect, vedem in functie de pestii capturati, cu toate ca nu putem spune cu siguranta ca, daca n-am prins, am facut ceva gresit, cum nici ca, daca am prins, n-am fi putut prinde si mai bine.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma