Pescuit pe structuri

sticky-baits.jpg Sticky Baits

Sticky Baits este una dintre cele mai respectate firme de nada din Marea Britanie. Firma produce o gama diversificata de boiliesuri si produse complementare si pune la dispozitia pescarilor numeroase ingrediente de calitate pentru boiliesuri. Articolele consultantilor Sticky Baits publicate pe CarpOnline apar cu sprijinul Doctor Fishing, distribuitor Sticky Baits in Romania.

Data: 08 decembrie 2016 0 comentarii

MARCAREA STRUCTURII

 

Deseori, poti sa-ti dai seama de adancime in functie de timpul parcurs de plumb pana cand ajunge pe fund. E important sa fii atent cand verifici adancimea apei in felul asta, pentru ca elasticitatea firului si vantul pot influenta locul in care cade plumbul. Chiar si in conditii de vant puternic si cu o aruncare lunga, timpul parcurs de plumb pana cand ajunge pe fundul apei iti spune daca ai aruncat pe un loc cu apa mica sau nu. Numeri secundele din momentul in care plumbul atinge apa si pana cand a ajuns pe substrat si calculezi adancimea. Dupa ce ai gasit locul care te intereseaza, tot ce trebuie sa faci este sa masori distanta pe mal, infasurand firul lansetei de marcaj pe doi picheti. Cand stii ce distanta ai pana la structura, repeti operatiunea cu lansetele de pescuit si pui un semn pe fir, ca sa stii exact, de fiecare data, pana unde trebuie sa arunci.

Pescuit_pe_structuri_7

Intotdeauna e bine sa-ti notezi locul pe care l-ai gasit - fie pe telefon, fie intr-o agenda. Faptul ca ti-l notezi iti va fi de mare ajutor, mai ales daca ai de gand sa pescuiesti frecvent pe lacul respectiv. Vei putea sa te instalezi pe un stand pe care ai mai pescuit si sa iti pui lansetele pe structurile pe care ti le-ai notat cat mai discret. In functie de pozitia structurii pe care pescuiesti, e bine sa fii atent si la felul in care sta firul. Nu ma dau in vant dupa pescuitul cu fire moi, detensionate (slack lining), prefer sa folosesc un segment de leadcore la capatul liniei principale, care sa culce firul pe substrat. Daca folosesti o linie principala de monofilament gros, cum e cazul meu, firul absoarbe apa, devine mai greu si, in combinatie cu segmentul de leadcore, se culca pe substrat si nu-ti mai faci probleme ca pestii s-ar putea speria de el. Am grija ca leadcore-ul si accesoriile pentru monturi sa aiba o culoare de camuflaj in raport cu substratul pe care pescuiesc. In mod normal, substratul e unul de pietris, deci aleg accesorii in culoarea pietrisului, care se vor camufla pe majoritatea balastierelor.

Pescuit_pe_structuri_3

Daca pun montura pe varful unei structuri in panta, dincolo de care fundul lacului coboara abrupt, vreau ca pestele sa nu coboare in spatele structurii dupa ce l-am intepat. Bancurile de pietris pot fi surprinzator de abrazive, ca sa nu mai vorbim ca sunt sanse mari ca pe ele sa creasca si scoici Dreissena, caz in care, daca lasi pestele sa ajunga acolo, poti sa spui ca ai cautat-o cu lumanarea.  De asta, pescuiesc cu frana relativ stransa, iar in cazuri extreme, cu lansetele ridicate putin spre cer.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma