Tancabesti

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 22 martie 2013 1 comentariu

MONTURI SI NADE

 

In general, crapii de pe Tancabesti nu sunt pretentiosi la monturi. Poate ca si-ar dori sa fie, ca sa ajunga mai rar pe saltea, insa densitatea de peste duce la o competitie pentru hrana care iti permite sa prinzi foarte bine si cu cele mai banale monturi. E important doar sa fie solide, pentru ca de multe ori trebuie sa tragi pestii afara din agatatura. Carlige mari, fire de forfac rezistente, linie principala groasa. Finetea monturii e mai putin importanta prin comparatie cu alte lacuri, unde trasaturile sunt mai rare. Monturile mele obisnuite pe Tancabesti sunt blow-back, la boiliesuri de fund sau combinatii om-de-zapada, si Withy Pool, la pop-up-uri.

Tancabesti 4

Nadele sunt un subiect mai amplu. Las la o parte semintele, care sunt eficiente, mai eficiente decat ne-am astepta, ceea ce ii deruteaza pe unii (de vina sunt densitatea de peste si competitia pe hrana), dar nu sunt o nada pentru crap mare. Pentru cei care vin pe Tancabesti dupa capturi capitale, nada fundamentala sunt boiliesurile. In materie de boilies, orice pescar cu experienta pe Tancabesti va avea preferinte clare. Aceste preferinte, insa, nu coincid. Se prinde bine la o multime de boiliesuri, cu tot felul de retete, arome si aditivi. Ar fi desigur impropriu sa spunem ca toate prind la fel (nemaivorbind ca pescarul prinde peste, nu nada!), dar si aici competitia pe hrana atenueaza unele diferente calitatative intre nade, care pe alte lacuri ar fi evidente, in special pe lacuri salbatice, cu peste putin.

Select Baits Belachan

Singura preferinta care coincide la majoritatea pescarilor este cea pentru boiliesuri pe baza de fainuri de peste, carne sau crustacee. Fishmeal-urile fac legea. Celor care vin pentru prima oara pe Tancabesti le-as recomanda sa ia doua tipuri de boilies, nu unul singur, ambele cu reputatie certa si pe care le-au mai folosit. Sunt si zile in care pestele nu pune gura pe "cel mai bun" boilies, dar pune pe altele, asa ca e bine sa ai o rezerva. Boiliesurile pe care le-am folosit cel mai mult pe Tancabesti - si cu care am prins bine - sunt, in ordine cronologica, Meteor de la CC Moore si Belachan de la Select Baits.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

valter

19 mai 2014

Superb articol!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish