Campmor Safari Bow
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Constructie extrem de robusta
  • Rezistenta la uzura iesita din comun
  • Sistem de ventilatie exceptional
  • Dimensiuni foarte confortabile

CONTRA

  • Greu de transportat
  • Nu are pereti dubli, face condens

Campmor Safari Bow

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 20 mai 2014 2 comentarii

Pagina2 din 2

CALITATI SI DEFECTE

 

Specificatiile cortului sunt impresionante. Panza de cort este o poliamida fabricata din bumbac si poliester, cu densitate de 450 gr/mp si tesatura impletita, ripstop, rezistenta la rupere. E o panza tratata special si 100% impermeabila, coeficientul de impermeabilitate dat de producator fiind de 5000mm. Podeaua este integrata si este fabricata din PVC de 550 gr/mp. Am instalat cortul pe multe suprafete dure si inca n-a patit nimic. Fermoarele YKK sunt mari si rezistente la uzura. Toate elementele cortului - sfori si picheti de ancorare, bare de sustinere pentru veranda, cleme de prindere, pana si plasa de tantari de la ferestre - sunt groase, foarte solide si facute sa dureze. De notat ca podeaua e ridicata 20-30cm de la nivelul solului, formand un prag util in dreptul usii.

Campmor_Safari_Bow_1

Doua elemente de mare atractie sunt spatiul si aerisirea. Ca forma, cortul e o camera patrata cu latura de 3m. Incap in el lejer doua persoane cu tot cu paturi, masa, scaune si un munte de bagaje. Daca e necesar, se poate adauga si un al treilea pat. Peretii sunt prevazuti cu buzunare largi de depozitare. Inaltimea de 2,25m e foarte confortabila si contribuie la ventilatia exceptionala, asigurata de cele trei ferestre mari, plasate pe fiecare perete cu exceptia usii - dar si usa are propria ei fereastra. In cele mai calde zile ale verii, cand temperaturile trec de 35 de grade Celsius, poti sa pui acest cort in plin soare si sa rezisti stand in el, cand intr-un cort "de crap" n-ai avea nicio sansa. Daca bate vantul cat de putin, sistemul de ventilatie pare sa il amplifice si e racoare. Cand sunt deschise, ferestrele pot fi complet descoperite sau pot fi acoperite partial cu panza de cort, care face umbra.

Campmor_Safari_Bow_3

Dezavantajele cortului deriva din calitatile lui. Fiind atat de mare si avand materiale atat de robuste, e un cort foarte greu, are 33kg. Ramele de otel pot fi transportate separat, dar tot iti ramane de carat o geanta voluminoasa. Neavand pereti dubli, face condens pe vreme rece - acoperisul suplimentar, care formeaza veranda, nu produce efectul de izolare de la corturile crapiste cu sistem twin skin. In noiembrie, mi s-a intamplat sa am gheata in interiorul cortului, de la condens. E si greu de incalzit, tot datorita volumului interior mare. In caz de furtuna, inaltimea, forma si suprafata de contact pot sa-l faca vulnerabil, in functie de directia din care il loveste vantul. De mai multe ori, avand vantul din fata, a trebuit sa demontez veranda, ca vantul sa n-o ridice, sufland in ea ca intr-o vela, iar in doua cazuri extreme vantul a daramat cortul. Prin comparatie, un cort pram hood bine ancorat, cu rame solide si cu un winterskin care sa acopere partea din fata a cortului si sa nu ofere vantului o suprafata de contact mare, rezista mai bine la furtuna. Vantul poate afecta si impermeabilitatea cortului. Panza impregnata ramane impermeabila, insa un vant puternic combinat cu ploaie poate impinge apa in interior prin cusaturi. E un aspect care nu apare, insa, decat dupa ani de uzura - si trebuie tinut cont ca e un cort conceput pentru o clima arida, nu ploioasa, si poate fi reimpermeabilizat daca e necesar. In ansamblu, insa, Safari Bow e un cort fabulos, care isi justifica pretul. 

 

Pagina2 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Vlad Pavlovici

21 mai 2014

Prima fotografie (de pe pagina 1) e de pe Caldarusani. A treia (prima de pe pagina 2) e de pe Varlaam. Ultima e de pe un lac salbatic si mai putin cunoscut. 

Cristi

20 mai 2014

Foarte frumoasa aceasta recenzie Vlad! Felicitari. Imi poti spune te rog pe ce lac sunt facute pozele?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Lacul Varlaam Baitshop 3 Mihai Perianu BigFish