Partiblend
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Atractie rapida pentru crap sau ten
  • Compatibil cu o gama larga de aditivi
  • Eficient si in cantitati mici
  • Cost relativ scazut

CONTRA

  • Atrage mult peste mic

Partiblend

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 29 iulie 2013 0 comentarii

CE ESTE PARTIBLENDUL?

 

Partiblend continua sa fie o nada putin cunoscuta de majoritatea pescarilor, desi - ca sa incep cu concluziile - e pur si simplu exceptionala. Greu de inteles cum a putut sa treaca neobservat in Romania un produs atat de ieftin, dar atat de eficient! Pentru pescuitul pe apa foarte rece sau foarte calda, cand crapul raspunde greu, pentru pescuitul de viteza la ciortan, care a devenit sport national, pentru atractie rapida la inceputul partidei si chiar pentru pescuitul crapilor mari, in unele conditii, Partiblend e nada ideala. Prin preparare, isi dubleaza volumul, deci costul scade la jumatate. Se prepara mai usor decat porumbul sau canepa, poate fi folosit cu orice aditivi sau fara niciunul, este excelent in combinatie cu alte seminte, are toate calitatile posibile si singurul defect ca atrage si pestele mic. Dar si asta e o calitatate din perspectiva multor pescari...

Partiblend 5

Termenul de Partiblend e o denumire comerciala folosita de diverse firme, cum este Select Baits, al carui produs l-am folosit cel mai mult si la care se refera in mod special recenzia de fata. Termenul industrial utilizat in Anglia, de unde provine acest Partiblend, e cel de pigeon conditioner, o hrana pentru intretinerea porumbelor de curse. Exista mai multe tipuri de pigeon conditioner, in functie de producator, cu seminte mai mari (se poate ajunge si la porumb sau spartura de porumb) sau mai mici, iar in Anglia e omniprezent, se gaseste atat la firme de nada, cat si la multe ferme agricole sau la magazine pentru animale de companie. In pescuitul la crap, poate cea mai populara si mai eficienta versiune de pigeon conditioner este cea cu 10-15 seminte mici si foarte mici, cum ar fi cele de in, mei, rapita, canepa, dari si altele. Unele amestecuri de seminte sunt impregnate cu ulei esential de anason, aditiv pe care producatorii de pigeon conditioner l-au gandit ca atractant pentru pasari, dar care se potriveste perfect si la crap.

Partiblend 3

Numele de Partiblend, care se traduce prin "amestec de particule" (desi nu exista alte "particule" in el in afara de seminte si, oricum, "particule" suna destul de comic in romana, daca vorbim de nade) a fost dat de Hinders of Swindon, un magazin din Anglia specializat la origine in furnizarea de seminte crude si preparate. E un nume rezonant, care a prins la public si care a fost preluat si de altii, inclusiv de Select Baits, cu precizarea ca retetele de Partiblend pot fi diferite, in functie de producator. Sub acelasi nume, fiecare poate avea propria formula.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Horgesti Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Normark BigFish