Nou record la Horgesti

Data: 02 iunie 2023 0 comentarii

Nou_record_la_Horgesti_1

Intr-o partida desfasurata in luna mai, Victor Costache a stabilit un nou record al lacului Horgesti cu o captura de 31,2kg. Pestele nu mai fusesese prins din mai 2021, cand cantarea 27kg. Nada folosita a constat in boiliesuri Dynamite Baits Red-Amo, pe baza de faina de alune tigrate. Este al doilea crap de 30kg inregistrat in acest an la Horgesti la pescuitul sportiv, exemplarul precedent fiind prins in aprilie de Adrian Donisan la o greutate de 30,2kg. 

Lacul Horgesti este cunoscut pentru colectia sa de crapi mari, cu multe exemplare care depasesc 20kg. In ultimul an, Horgesti a produs nu mai putin de sapte crapi diferiti cu greutati de minim 30kg, trei dintre ei fiind prinsi de pescarii sportivi, iar ceilalti fiind inregistrati la pescuitul industrial, la sfarsit de sezon. Ca profil, Horgesti este o acumulare piscicola cu adancimi in general mici, amplasata intr-o zona de dealuri si creata prin indiguirea unui parau. Lacul are conditii optime de dezvoltare pentru crapii mari (zone intinse cu apa mica, o densitate de peste medie si surse de hrana naturala consistente, cum ar fi chironomide si melci), dupa cum o arata ritmul de crestere spectaculos din ultimii ani. 

Nou_record_la_Horgesti_2

Pentru pescarii de crap interesati de trofee, lacul Horgesti este o destinatie atragatoare atat datorita capturilor capitale (se prind frecvent crapi de peste 20kg), cat si datorita administratiei competente si unei infrastructuri bine puse la punct, care s-a imbunatatit de la un an la altul, cu standuri largi, cabane confortabile si alte facilitati. Trebuie spus ca pescuitul nu este simplu si pestii mari nu se prind usor. Conditiile meteo joaca un rol important pentru reusita unei partide si de aceea sunt recomandate partidele lungi, de minim trei, patru zile, ca pescarii sa poata avea o "fereastra" de vreme buna in acest interval. Prin marimea capturilor si gradul de complexitate al pescuitului, Horgesti este unul dintre cele mai interesante lacuri comerciale din tara.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma