Rezervari 2024 la Horgesti

Data: 30 noiembrie 2023 0 comentarii

Rezervari_pentru_2024_la_Horgesti_1

Administratia lacului Horgesti anunta deschiderea rezervarilor pentru sezonul 2024. Solicitarile trebuie trimise pe email pe adresa laculhorgesti@gmail.com in cursul lunii decembrie si vor fi procesate in ianuarie 2024. Se vor putea face rezervari si dupa incheierea acestei etape, dar este posibil ca o buna parte dintre standuri sa se ocupe inca din decembrie, mai ales in perioadele cele mai favorabile ale sezonului, care sunt primavara (aprilie, mai) si toamna (septembrie, octombrie). Administratia le recomanda pescarilor sa-si faca rezervarile pentru 2024 din decembrie pentru a avea siguranta ca vor obtine ceea ce isi doresc. Taxa de pescuit pentru 2024 va fi de 180 lei pe 24 de ore. Standurile care au cabane pot fi rezervate doar impreuna cu cabanele aferente, ceea ce implica un cost suplimentar de 70 lei pe 24 de ore (taxa pentru cabana). 

Cateva informatii despre ce s-ar putea prinde in 2024. Horgesti a avut in acest an cel mai productiv sezon de crap din istoria lacului, cu un total de 88 de capturi de peste 20kg. Dintre acestea, sase capturi au cantarit peste 30kg, patru au cantarit peste 29kg si cinci au avut peste 28kg. Este de asteptat ca tendinta lacului de a produce crapi foarte mari sa continue si in sezonul viitor. In ultimii ani, crapii de la Horgesti au avut un ritm de crestere impresionant datorita conditiilor de dezvoltare excelente. Pestii au multa hrana naturala la dispozitie, iar concurenta pe hrana este redusa. Administratia nu face populari cu ciortan, iar pestii mici care se formeaza in lac sunt navoditi la sfarsitul anului. In felul acesta, crapii mari au conditii optime pentru a continua sa creasca. Crapii cei mai mari prinsi in 2023 au avut 31-32kg. La navodirile facute recent, in noiembrie, s-au prins doi crapi de 32kg (pe care ii puteti vedea in fotografiile alaturate) si unul de 31kg, plus alte exemplare de 25kg, 26kg si 27kg. Incepand din 2023, toti pestii mari au fost crotaliati, ca administratia sa poata urmari evolutia lor.

Rezervari_pentru_2024_la_Horgesti_2

De notat ca, in 2024, durata minima unei partide de pescuit la crap va fi de 48 de ore. Horgesti este considerat un lac care poate fi dificil si care, in general, nu se preteaza pentru partide scurte, de 24 de ore. Rezultatele cele mai bune s-au obtinut in partide cu durata de cel putin trei, patru zile. Exista mai multe argumente in favoarea partidelor lungi. Unul dintre ele este ca pescarii au mai mult timp sa inteleaga lacului, iar altul este ca randamentul lacului depinde in buna masura de conditiile meteo. Intr-o partida lunga, pescarii au mai multe sanse sa prinda o "fereastra" de vreme favorabila (care la Horgesti inseamna vant puternic si eventual ploaie). Din acest motiv, in alocarea standurilor pentru sezonul urmator, administratia va da prioritate rezervarilor pe perioade lungi.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma